Nieuws

Vrienden worden?

Home > Nieuws

Nieuws

Welkom bij het Nieuwsgedeelte van Huygens' Howijck! Hier blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, persberichten, opmerkelijke gebeurtenissen en boeiende verhalen die ons historische landgoed tot leven brengen.

Dag van het Kasteel

Huygens Museum, locatie Hofwijck, is open op Tweede Pinksterdag tijdens de Dag van het Kasteel!
 

Concert: Nymphes et Monstres

Op zondagochtend 21 april kan je genieten van het ensemble Nymphes et Monstres en hun zorgvuldig samengestelde programma Musica Sacra e Profana! Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar.

Museumnacht Kids 2024

Op zaterdagavond 16 maart 2024 is het opnieuw tijd voor Museumnacht Kids in Den Haag. Tijdens deze avond kunnen alle jonge avonturiers de musea en andere culturele plekken ontdekken. Speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar zullen verschillende musea en culturele instellingen hun deuren openen met een speciaal avondprogramma.

Bekendmaking Winnaars en Lancering Dichtbundel '10 x Dichter op Hofwijck'

Dichter op Hofwijck: 11de editie met het thema 'Thuis’

Aan tafel met Huygens

Een reis door de keuken van Hofwijck

Op 9 december opent in het Huygensmuseum in Voorburg de tentoonstelling Aan tafel met Huygens. Schilderijen, brieven en gedichten, kook- en tuinboeken, alledaagse gebruiksvoorwerpen en archeologische vondsten uit de 17de eeuw belichten de keukengeheimen van de buitenplaats Hofwijck.

Zondagochtendconcert: wees erbij!

Geniet maandelijks van live klassieke muziek op een zondag in de prachtige Pronkzaal van het Huygensmuseum.

Museumnacht Den Haag 2023

Zaterdag 7 oktober (20.00 - 01.00u). Een avond vol kunst en cultuur én toffe activiteiten: workshops, rondleidingen, optredens en nog veel meer.

Huygens in Portret

Vanaf 13 juli: een recentelijk ontdekte portret te zien in het Huygensmuseum

13 juli tot medio november 2023

Huygensmuseum maakt zich op voor een bruisend 2023

Het Huygensmuseum in Voorburg presenteert weer een gevarieerd tentoonstellingsprogramma voor 2023. In het najaar zal de grote expositie Met Huygens aan tafel openen in beide locaties van het museum. Maar voor die tijd is er ook al veel te zien en beleven.

Het geheugen van geur

Het geheugen van geur

Ontdek het geheugen van geur van Constantijn Huygens op vrijdag 10 juni met een lezing, een bezoek aan de tentoonstelling “Constantijn Huygens. Geuren en Beelden” en een hersenmarkt op Hofwijck.

Pagina's