Nieuws

Vrienden worden?

Home > Nieuws

Nieuws

Alle persberichten rondom Huygens' Hofwijck.

 

29 mei - Dag van het Kasteel

Bezoek Huygens' Hofwijck op de Dag van het Kasteel 

Huygensmuseum maakt zich op voor een bruisend 2023

Het Huygensmuseum in Voorburg presenteert weer een gevarieerd tentoonstellingsprogramma voor 2023. In het najaar zal de grote expositie Met Huygens aan tafel openen in beide locaties van het museum. Maar voor die tijd is er ook al veel te zien en beleven.

Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

In het winterseizoen van 2022 en 2023 worden weer zondagochtendconcerten gegeven in Huygens' Hofwijck. De concerten vinden plaats van 11.00-12.00 uur op zondag 18 december 2022 en op 15 januari en 5 februari 2023. Vanaf 10.30 is de inloop met een kopje koffie of thee.

Dit seizoen biedt weer een sprankelende en muzikaal afwisselende programmering:

Venetia's air

Venetia’s air op Hofwijck

Het geheugen van geur

Het geheugen van geur

Ontdek het geheugen van geur van Constantijn Huygens op vrijdag 10 juni met een lezing, een bezoek aan de tentoonstelling “Constantijn Huygens. Geuren en Beelden” en een hersenmarkt op Hofwijck.

Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel 2022

Brievenconcert: ‘Uit het leven van Constantijn Huygens’

In het kader van de aankomende tentoonstelling ‘Constantijn Huygens. Een leven in Brieven’ en de daaraan voorafgaande ‘amuse’ ‘Constantijn Huygens.

Handboek Huygens’ Hofwijck in het Engels beschikbaar

Handboek Huygens’ Hofwijck in het Engels beschikbaar

Opening Huygenstentoonstelling

Robbert Dijkgraaf opent Huygenstentoonstelling

Nieuwe directeur Voorburgse musea

Vanaf 1 mei hebben Huygens’ Hofwijck en Huygens’ Swaensteyn een nieuwe directeur. Lea van der Vinde volgt dan Peter van der Ploeg op, die met pensioen gaat. Van der Vinde (1980) is nu werkzaam als conservator bij het Mauritshuis. Zij werkte eerder voor Hofwijck als gastconservator van de tentoonstelling Vrouwen rondom Huygens (2009).

Pagina's