Educatie

Home > Educatie

Educatie

Onderwijsprojecten voor alle leeftijden

Op Huygens' Hofwijck vertellen we kinderen en jongeren graag over het unieke ontwerp van deze buitenplaats uit de zeventiende eeuw en over de bijzondere bewoners Constantijn en Christiaan Huygens. We vertellen over het werk en leven van deze twee wereldberoemde mannen die leefden in de zeventiende eeuw. Hoe het was om als secretaris en diplomaat voor de Oranjes te werken? En hoe kwam het dat Christiaan een van de belangrijkste wetenschappers uit de zeventiende eeuw was? 

Hofwijck biedt educatieve projecten voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Hoe werken wij?
We bieden scholen interactieve rondleidingen en museumlessen aan met praktische opdrachten. Leerlingen gaan aan de slag en ontdekken hoe vader en zoon Huygens op Hofwijck leefden en werkten. Constantijn, Christiaan en Hofwijck zijn zo veelzijdig dat we voor bijna iedere leeftijd en elk schoolniveau een pakket in huis hebben. Al onze projecten kunnen we ook als maatpakket aanbieden.

Praktische informatie
De museumlessen duren tussen 75 en 90 minuten.
Museumlessen zijn voor groepen van maximaal 30 leerlingen.

Kosten
Basisonderwijs: museumlessen die buiten het Cultuurmenu vallen kosten €65,00 per museumles.
Voortgezet onderwijs: je kunt gebruikmaken van de Cultuurkaart.

MuseumJeugdUniversiteit
Hofwijck doet mee aan de MuseumJeugdUniversiteit. In een reeks colleges vertellen experts of wetenschappers over bijzondere, gekke, leuke of interessante onderwerpen die te maken hebben met Huygensmuseum Hofwijck en haar bijzondere bewoners. De colleges zijn speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Speurtocht Geckie
Ga zelf op pad met de speurtocht en ontdek de tuin. Het lievelings hondje van Constantijn Huygens, hondje Geckie, neemt je mee langs zijn favoriete plekjes. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en is gratis af te halen aan de kassa van het museum of kun je hier downloaden. Veel plezier!

Contact & informatie
Wil je meer weten over ons lesaanbod, wilt u weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een museumles reserveren? Neem dan gerust contact met ons op via (070) 387 2311 of stuur een e-mail  naar educatie@huygensmuseum.nl.