Concert: Nymphes et Monstres

Vrienden worden?

Home > Concert: Nymphes et Monstres

Concert: Nymphes et Monstres

Op zondagochtend 21 april kan je genieten van het ensemble Nymphes et Monstres en hun zorgvuldig samengestelde programma Musica Sacra e Profana! Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar.

Nymphes et Monstres, bestaande uit Kat CarsonDorota MatejováPunto Bawono en Yotam Haran. Het ensemble wordt vergezeld door Maciej Wierzscholowski. 
Programma:  Musica Sacra e Profana.

Over het ensemble

'Nymphes et Monstres' is niet zomaar een collectief dat gespecialiseerd is in Franse barokmuziek; het is een veelomvattend concept dat de hedendaagse uitvoering van barokmuziek opnieuw definieert. Het ensemble gaat verder dan louter muzikale uitvoeringen in hun concerten. Door de stukken te ontleden en ze aan te vullen met tekst, beweging en zelfs videokunst, creëren de muzikanten een unieke concertervaring die het publiek diep in het verhaal meesleept. De groep bestaat uit Kat Carson, Dorota Matejová, Punto Bawono en Yotam Haran.

De eerste stappen van het ensemble werden gezet in samenwerking met MAPA - de Haarlemse Moving Academy for Performing Arts - waar ze begonnen met het ontwikkelen van de bewegings- en ensceneringstijl die een integraal onderdeel is geworden van hun unieke voorstellingen. Sindsdien hebben ze opgetreden op grote podia zoals het Rijksmuseum Amsterdam, het Utrecht Early Music Fringe Festival en het MAfestival Brugge, naast verschillende concerttournees in het Verenigd Koninkrijk.

Het ensemble wordt vergezeld door Maciej WierzchołowskiMaciej is een veelzijdige musicus, gespecialiseerd in toetsinstrumenten zoals piano, orgel en klavecimbel. Met prijzen op zijn naam van internationale competities en een indrukwekkende staat van dienst als solist en kamermusicus door heel Europa, leidt hij ook artistieke projecten in Nederland en is hij actief als muziekdocent en hoofdorganist.

Over het programma 

In het programma Musica Sacra e Profana verkent het ensemble het concept van dichotomieën in muziek. Opgedeeld in twee symmetrische secties die de dichotomie tussen sacraal en profaan belichamen, toont het programma aan dat de twee kanten van een dichotomie vaak dichter bij elkaar liggen dan men zou denken.

Erravi Domine Huygens

Premier Leçon des ténèbres Michel Lambert

Judith Elisabeth Jacquette de la Guerre

Sonata in G Joseph Bodin de Boismortier; Yotam, Punto

Quoi Chlorinde tu pars Huygens

Laissez durer la nuit Sebastian Le Camus

Dances Francois Couperin

Que Ferrons Nous Huygens

Pourquoy doux Rossignol J. B. de Bouesset

Wil je erbij zijn? Koop een ticket!

Inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur in de 17de-eeuwse keuken.
Begin concert 11.00 uur in de Pronkzaal van Hofwijck

Overweeg je een toegangskaartje voor dit concert te kopen? De reguliere prijs bedraagt €15,00, maar voor vrijwilligers en leden van de vereniging geldt een gereduceerd tarief van €12,50. Je kunt je aanmelden voor een plekje via secretariaat@huygensmuseum.nlEr is plek voor 30 personen.