Museumnacht Den Haag 2023

Vrienden worden?

Home > Museumnacht Den Haag 2023

Museumnacht Den Haag 2023

 

Op zaterdag 7 oktober 2023 van 20.00 tot 01.00 uur is het weer Museumnacht Den Haag. Met één ticket kan je meer dan 35 instellingen bezoeken. Zo ook Huygens' Hofwijck en Huygens' Swaensteyn. Kaarten voor deze avond kunnen enkel vooraf worden aangekocht op de website van Museumnacht Den Haag. Lees hieronder het programma van Huygens' Hofwijck. 

Programma Huygens' Hofwijck 

Barokmuziek & Spoken Word (20:30u, 21:45u en 23:00u)

In de Pronkzaal van Huygens' Hofwijck organiseerde Constantijn Huygens vaak een avond vol met muziek en poëzie. Hij was zelf ook dichter en componist. Tijdens de Museumnacht slaan het muzikale duo Alex Baker (viola da gamba) en Mimoe Todo (klavecimbel) de handen ineen met spoken word-artiest Hasan Gök (Poetry Circle). Altijd al benieuwd geweest hoe 17e-eeuwse muziek samenkomt met een moderne vorm van poëzie? Kom het beleven!

  

 Foto: Sebiha Öztaş

Bierproeverij (21:05u en 22:30u)

​De Voorburgse Bierwinkel komt met een selectie aan speciaalbier de Oudhollandse Keuken betreden. Er zijn twee momenten deze avond waar je kan aansluiten bij de proeverij. Deze activiteit is toegankelijk voor maximaal 30 bezoekers per keer. Vol is vol!​

Nachtelijke Tuinrondleiding door Anneke Visser (21:15u, 22:30u en 23:45u) 

Constantijn Huygens noemt de tuin van Hofwijck ‘de sleutel tot mijn hart.’ Hij ontwierp een tuin in de vorm van het menselijk lichaam, onder meer geïnspireerd op ideeën uit de oudheid. Tijdens een wandeling door de tuin hoor je waarom de tuin van Hofwijck voor Huygens meer dan een tuin was.

Sterrenwacht Rijswijk (doorlopend)

Voor sterrenkijkers brengt Sterrenwacht Rijswijk de kosmos dichterbij. Met telescopen kun je de hemel afspeuren, net zoals de beroemde wetenschapper Christiaan Huygens ook ooit deed. Wie weet welke geheimen de nachtelijke hemel zal onthullen?

Kegelen bij de Kegelbaan (doorlopend)

Op de verlichte kegelbaan van Huygens' Hofwijck een potje kegelen. De kegelbaan, die ook in de 17e eeuw al voor veel pret zorgde, is de hele avond geopend. De perfecte plek dus om met je vrienden of medebezoekers een nostalgische spelletje te spelen. 

Cluster Voorburg - Huygens' Hofwijck, Huygens' Swaensteyn en Kunstuitleen Voorburg

Met Museumnacht ligt cluster Voorburg net buiten Den Haag. Om een verbinding te maken tussen de drie deelnemende locaties kan jij als bezoeker op een leuke manier naar de andere locaties toe! Wie weet stuiter je deze avond wel door de oude winkelstraat van Voorburg.

Klik hier voor: 

Programma Museumnacht Huygens' Swaensteyn
Programma Museumnacht Kunstuitleen Voorburg