Handboek Huygens’ Hofwijck in het Engels beschikbaar

Vrienden worden?

Home > Handboek Huygens’ Hofwijck in het Engels beschikbaar

Handboek Huygens’ Hofwijck in het Engels beschikbaar

Handboek Huygens’ Hofwijck in het Engels beschikbaar

Op 14 april werd op Huygens’ Hofwijck tijdens een feestelijke bijeenkomst de nieuwe, Engelstalige editie van het handboek over de buitenplaats ten doop gehouden. Onder titel Huygens and Hofwijck. The inventive world of Constantijn and Christiaan Huygens beschrijft het boek het ontstaan en het functioneren van deze groene lusthof aan de Vliet en haar befaamde bewoners. Lokaal historicus Kees van der Leer en hortulanus Henk Boers publiceerden de oorspronkelijke in 2016. De vertaling in het Engels werd verzorgd door Jane Choy.

Het boek komt op een goed moment. Naast veel Nederlandstalige bezoekers telt Hofwijck de laatste jaren een toenemend aantal buitenlandse gasten, die niet alleen de buitenplaats bekijken, maar ook – soms vooral - geïnteresseerd zijn in Constantijns zoon Christiaan, de vooraanstaande uitvinder en wetenschapper. In het boek wordt dan ook, naast de aanleg van de buitenplaats  Hofwijck door Constantijn Huygens, een belangrijke plaats ingeruimd voor zijn zoon Christiaan en diens bezigheden gedurende zijn verblijf op Hofwijck. Zo schreef Christiaan zijn beroemde boek over het heelal, Cosmotheoros, op deze Voorburgse buitenplaats.

De Nederlandse editie werd in 2017 bekroond met de prestigieuze sKBL-Ithakaprijs, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan bijzondere publicaties over historische buitenplaatsen, landgoederen en tuinengeschiedenis. De auteurs besloten indertijd het aan deze prijs verbonden bedrag te bestemmen voor een Engelse editie van het boek. Een groepje bevlogen vrijwilligers van Huygens’ Hofwijck organiseerden een geslaagde crowdfunding voor de nog ontbrekende gelden.

Het boek is uitgegeven door de Amsterdam University Press en vormgegeven door Ronald Meekel. Het is onder andere verkrijgbaar in de museumwinkel van Huygens’ Hofwijck en kost € 34,99. ISBN/EAN: 978-94-6372-229-2

Foto:

De auteurs overhandigen het eerste exemplaar aan René Dessing, voorzitter van de Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL). Foto Ronald Meekel

Persbericht, 14 april 2022