Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

Home > Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

In het winterseizoen van 2022 en 2023 worden weer zondagochtendconcerten gegeven in Huygens' Hofwijck. De concerten vinden plaats van 11.00-12.00 uur op zondag 18 december 2022 en op 15 januari en 5 februari 2023. Vanaf 10.30 is de inloop met een kopje koffie of thee.

Dit seizoen biedt weer een sprankelende en muzikaal afwisselende programmering:

18 december 2022 – Caran-duo

Het Caran-duo bestaat uit harpist Carla Bos en violist Anne-Marie Volten. Zij nemen hun publiek mee op avontuur met muzikale vertellingen, verhalende programmering en veelzijdigheid in muziekgenres. Tijdens het concert brengen zij Hofwijck in de kerstsfeer met werken van o.a. Willem Pijper (Noëls de France), Leo Portnoff (Russische Fantasie), Camille Saint-Saëns (Fantaisie) en Gustav Holst (In the Bleak Midwinter).

15 januari 2023 – Amuse-oreille

Het mandoline- en gitaarduo Amuse-oreille bestaat uit uit Nelleke Boosman (gitaar, theorbe en octaafgitaar) en Martine Sikkenk (mandoline en barokmandoline). Het programma staat in het teken van de ‘Kleurrijke Barok’ met werken van o.a. Antonio Vivaldi, Giovanni Kapsberger en Cristoforo Signorelli.

5 februari 2023 – Camerata Trajectina

Camerata Trajectina presenteert in Hofwijck het programma Ex-Libris: vocale muziek uit Nederlandse bibliotheken, met werken van o.a. Orlandus (Roland) Lassus, Ludovicus Episcopius (Lodewijk de Bisschop), Cornelis Schuyt, Jan Pieterszoon Sweelinck en Cornelis Thymanszoon Padbrué. Camerata Trajectina bestaat uit: Klaartje van Veldhoven (sopraan), Wendy Roobol (sopraan), Oscar Verhaar (alt), Nico van der Meel (tenor en muzikale leiding), Falco van Loon (tenor), Berend Eijkhout (bas).

 

Zie de Agenda voor de volledige informatie over de verschillende concerten.

 

Aanmelden via: secretariaat@huygensmuseum.nl 
Kosten: €19,50 per concert, per persoon

Vrijwilligers en leden krijgen korting: €17,50 per concert, per persoon