Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

Zondagochtendconcert: Trio Ino Kruysen

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert van november 2018  t/m februari 2019 elke tweede zondagochtend van de maand concerten in de Pronkzaal van het huis. Het belooft een bijzondere concertreeks te worden. U bent van harte welkom!

Zondag 10 februari 2019
Trio Ino Kruysen, bestaande uit Ino Kruysen (zang), Alvaro Rovira (Gitaar) en Ignas te Wiel (Percussie en Sacuhachi).

Home > Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

Waan je weer helemaal in de Gouden Eeuw tijdens de zondagochtendconcerten op Hofwijck. Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar weer een bijzondere reeks concerten. In de Pronkzaal van de zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn Huygens beleef je muziekstukken in een unieke omgeving. Zondag 11 november start de reeks met een concert van het Apollo Ensemble. Elke tweede zondag van de maand zal er een concert plaatsvinden, zo ook op zondag 9 december 2018, 13 januari en 10 februari 2019.

Het Apollo Ensemble, bestaande uit Daphne Oltheten (viool) en Thomas Oltheten (fagot), spelen op zondag 11 november drie jeugdwerken van Paganini, Beethoven en Mozart. De musici worden altijd gedreven door gemeenschappelijke passie en worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken.

Zondag 9 december spelen Marion Moonen (traverso) en Kathryn Cok (klavecimbel) werken van o.a. Johann Sebastiaan Bach. Beide studeerden af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelden in binnen- en buitenland. Het Ensemble Scaramuccia speelt zondag 13 januari 2019 de werken van o.a. Vivaldi, Montanari en Valentini. Het ensemble bestaande uit Francisco Javier Lupiáñez Ruiz (barokviool en artistieke leiding), Inés Salinas Blasco (barokcello) en Patrícia Vintém (klavecimbel) werd in 2013 opgericht, met als doel om vergeten kamermuziek-juwelen uit de Barok weer voor het voetlicht te brengen.
Latijns-Amerikaans muziek uit Chili, Argentinië, Cuba en Peru zullen de Pronkzaal vullen tijdens het concert van Ino Kruysen (zang) en Miguelángel Clerc Parada (gitaar) op zondag 10 februari 2019. De liederen in de beste volkstraditie, vermengd met invloeden van andere muziekstijlen, vertellen in een rijke beeldspraak over alle kleuren van het bestaan. Ino brengt ze op indrukwekkende wijze en wordt daarbij begeleid door Miguelángel.

De zondagochtendconcerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur. Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen. Kaarten voor de concerten kosten € 19,50 per concert. Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl

Over Huygens’ Hofwijck
Constantijn Huygens sticht zijn beroemde buitenplaats in 1641. Hij is zelf verantwoordelijk voor het unieke ontwerp van de buitenplaats in de vorm van een menselijk lichaam. Constantijn laat zich hierbij inspireren door Vitruvius, de Romeinse architect uit de Oudheid. Zijn zoon Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woont en werkt de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nl

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, Hoofd Museale Zaken van Huygens’ Hofwijck tel: 070-3872311 of via karlien.ritter@hofwijck.nl

PERSBERICHT, Voorburg, 1 november 2018