Zondagochtendconcert Duo De Thuiskomst

Vrienden worden?

Home > Zondagochtendconcert Duo De Thuiskomst
3 maart 2024
04 maart

Zondagochtendconcert Duo De Thuiskomst

Zondagochtendconcert Duo De Thuiskomst 

11.00 - 12.00u (inloop met koffie/thee: 10.30 uur) 

Duo De Thuiskomst, bestaande uit Quirine van Hoek, viool en Ellen Zijm, accordeon. 

Programma: ‘Water, Wind en Woeste Wegen’, met werken van o.a. Dietrich Buxtehude (1637-1707), Franz Schubert (1797-1828) en Graham Gordon Ramsay (1962*).

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 duo ‘De Thuiskomst’ op te richten. De Thuiskomst creëert onder andere thematische programma's die het publiek meenemen naar specifieke plaatsen of tijden. Bovendien blijven ze op zoek naar uniek repertoire waarin ze met deze combinatie van instrumenten nieuwe inzichten kunnen werpen.


‘De Thuiskomst’ volgde lessen bij Stefan Hussong in Würzburg (Duitsland) en gaf concerten op tal van grote podia , zoals het Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Verder traden zij op in Fringe-programma’s van verscheidene oude muziek festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Musica Antiqua in Brugge (België) en verschillende kamermuziekfestivals. In 2014 namen ze hun eerste cd op: ‘De Thuiskomst in de vroege barok’. Deze cd werd zeer goed ontvangen. In 2018 is hun tweede cd ‘TAPAS, De Thuiskomst in Spanje’ uitgekomen.

Maak kennis met de artiesten van Duo De Thuiskomst

Wil je erbij zijn? Koop een ticket!

Overweeg je een toegangskaartje voor dit concert te kopen? De reguliere prijs bedraagt €19,95, maar voor vrijwilligers en leden van de vereniging geldt een gereduceerd tarief van €17,50. Je kunt je aanmelden voor een plekje via secretariaat@huygensmuseum.nl.