Zondagochtendconcert Consort of Voices

Vrienden worden?

Home > Zondagochtendconcert Consort of Voices
14 januari 2024
15 januari

Zondagochtendconcert Consort of Voices

Zondagochtendconcert Consort of Voices

11.00 - 12.00u (inloop met koffie/thee: 10.30 uur) 

Consort of Voices, ensemble bestaande uit Marlotte van 't Hoff, sopraan, Anna Lachegyi, viola da gamba (discant en bas), Nelleke Boosman, theorbe en André Poortvliet, klavecimbel en virginaal.

Programma: ‘Rossignol anversois’ (de Antwerpse nachtegaal) met werken van o.a. Constantijn Huygens (1596-1687), Nicolas Lanier (1588-1666) en Johann Jacob Froberger (1616-1667)

Antwerpen, anno domino 1653. We zijn op bezoek bij de welgestelde Portugees-Sefardische familie Duarte aan de Meir. De huiskamerconcerten in hun stadspaleis werden bezocht door de culturele elite van Europa. Het repertoire illustreert hoe hecht de uitwisseling van muziekstukken in het 17e eeuwse Europa was. Francisca Duarte, die de bijnaam Antwerpse nachtegaal (rossignol anversois) kreeg, is degene die het vaakst in de correspondentie van zowel Constantijn als Christiaan Huygens wordt genoemd. Consort of Voices duikt in het repertoire dat tijdens deze huiskamerconcerten ten gehore werd gebracht. De muziek wordt afgewisseld met voorgelezen brieffragmenten van onder andere Constantijn Huygens, Gaspar Fernandes Duarte, Nicholas Lanier en Henri Dumont. 

Barokensemble Consort of Voices is sinds 2010 actief en heeft haar thuisbasis in Middelburg. Het ensemble maakt muziek volgens de principes van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Dat houdt in dat muziek zoveel mogelijk benaderd wordt vanuit de bronnen, onderzoek gedaan wordt naar speelwijzen en gespeeld wordt op historische instrumenten of kopieën daarvan.

Maak kennis met de artiesten van Consort of Voices

Wil je erbij zijn? Koop een ticket!

Overweeg je een toegangskaartje voor dit concert te kopen? De reguliere prijs bedraagt €19,95, maar voor vrijwilligers en leden van de vereniging geldt een gereduceerd tarief van €17,50. Je kunt je aanmelden voor een plekje via secretariaat@huygensmuseum.nl.