Zondagochtendconcert

Zondagochtendconcert: Apollo Ensemble

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert van november 2018  t/m februari 2019 elke tweede zondagochtend van de maand concerten in de Pronkzaal van het huis. Het belooft een bijzondere concertreeks te worden. U bent van harte welkom!

Home > Zondagochtendconcert
10 februari
11 februari

Zondagochtendconcert

Zondagochtendconcert: Trio Ino Kruysen

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert van november 2018  t/m februari 2019 elke tweede zondagochtend van de maand concerten in de Pronkzaal van het huis. Het belooft een bijzondere concertreeks te worden. U bent van harte welkom!

Zondag 10 februari 2019
Trio Ino Kruysen, bestaande uit Ino Kruysen (zang), Alvaro Rovira (Gitaar) en Ignas te Wiel (Percussie en Sacuhachi).

 
Programma:
Latijns-Amerikaanse muziek uit o.a. Chili, Argentinië, Cuba en Peru

Ino Kruysen werd geboren in Den Haag. In haar familie waar verschillende artistieke winden waaiden, kreeg zij ruimschoots de vrijheid om zich te ontwikkelen. Zij studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens haar studie volgt zij ook Afrikaanse percussieles. Na beëindiging van haar opleiding, studeerde zij in London bij de beroemde operazangeres Gita Denise. Gedurende haar verblijf in Engeland werd zij uitgenodigd om het Findhorn Spring Festival in Schotland te openen.
Naast haar solo optredens trad Ino op in verschillende theaterprodukties. Zij vertolkte o.a. de rol van Andromeda in de Methamophosen van Ovidius. Hierin werkte ze samen met Rob van Rijn, Tatjana Radier en Piet van der Pas. Voor radio en tv maakte zij meerdere opnames. Ook speelde zij in verschillende Afrikaanse percussiegroepen en in de wereldmuziekformatie "Kan Kan Tri".

Tijdens het opbouwen van nieuw repertoire ontdekt zij de werken van Silvio Rodriguez, een van de meest geliefde zanger-liedschrijvers uit Cuba. In 1997 maakt zij met deze liederen een verassend debuut op de radio. In 1998 verscheen haar cd ‘Vals del equilibrio’, een album met ‘canciones’ uit Latijns Amerika, die enthousiast wordt ontvangen. Hierop vertolkt zij met haar eigen ensemble liederen van o.a. Victor Jara, Silvio Rodriguez en Irene Farrera. Deze ‘Canciones Latino-Americanas’ zijn te vergelijken met het Franse chanson, maar hebben een geheel eigen karakter.
Veel concerten en optredens op TV en radio volgen.In 2001 brengt Ino een nieuwe cd ‘Estar Siendo’uit. Het uitkomen van deze cd blijft niet onopgemerkt: in datzelfde jaar wordt ze genomineerd voor de Victorine Hefting prijs, als aanstormend talent van uitzonderlijke klasse. Sedertdien is haar naam als vertolkster van het Latijns-Amerikaanse lied gevestigd. Zo werd Ino enkele jaren geleden uitgenodigd om deel te nemen aan het internationale Festival of Cajón in Lima (Peru). Zij had daar het voorrecht om muziek te maken en op te treden met componisten en maestro’s van de Afro-Peruviaanse muziekstijl, hetgeen haar liefde voor deze muziek alleen maar heeft doen toenemen.

 

Programma: liederen uit Latijns-Amerika 
Latijns-Amerikaanse liederen in de beste volkstraditie, vermengd met invloeden van andere muziekstijlen. De liederen vertellen in een rijke beeldspraak over alle kleuren van het bestaan. ‘Geschreven licht’ noemt Ino deze poëzie ook wel, over het vechten voor en het vieren van het leven, in vrijheid en verbinding.  Ino brengt ze, op indrukwekkende wijze begeleid door Alvaro Rovira (Gitaar) en Ignas te Wiel (Percussie en Sacuhachi) ,  met vuur, teder, temperamentvol en tegelijk breekbaar. Zoals bedoeld door hun dichters en componisten als Athahualpa Yupanqui, Victor Jara, Daniël Escobar en Silvio Rodriguez.

Verdere informatie
De zondagochtend concerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur. Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen. Kaarten voor de concerten kosten  € 17,50 voor leden van de Vereniging Hofwijck, niet-leden betalen € 19,50 per concert. Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl
 

Huygens’ Hofwijck
Westeinde 2A
2275 AD Voorburg
070 387 2311
www.hofwijck.nl