Zondagochtendconcert

Zondagochtendconcert Trio C tot de Derde; Klezer-, balkan- en zigeunermuziek

Trio C tot de Derde, bestaande uit Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet)

Trio C tot de Derde

Coos Lettink en Caspar Terra over Carel den Hertog:

Home > Zondagochtendconcert
8 maart
09 maart

Zondagochtendconcert

Zondagochtendconcert Duo Sophie-Louise; werken van onder meer Ravel, Chopin en Fauré

Duo Sophie-Louise, bestaande uit Louise Berendsen (dwarsfluit) en Sophie van Dijk (harp)

Duo Sophie-Louise

Sinds 2014 vormen fluitiste Louise Berendsen en harpiste Sophie van Dijk een duo. Zij leerden elkaar kennen op de masteropleiding van het Utrechts Conservatorium. Met veel plezier en passie werken ze aan een breed repertoire waarmee ze prachtige programma’s samenstellen. Met de klanken van de fluit en de harp hopen ze mensen mee te slepen in de muziek. Met hun programma ‘Zindering & Verstilling’ maakten zij hun debuut in de Nederlandse kamermuziekwereld en sindsdien zijn ze te vinden op diverse podia door het hele land.

Sophie van Dijk begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Stedelijke Muziekschool te Zoetermeer. In 2006 werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg, waar ze in juni 2012 haar Bachelor of Music succesvol heeft afgesloten. In 2015 behaalde ze haar Master of Music uitvoerend musicus, eveneens aan bovengenoemd conservatorium.
In 2016 behaalde zij haar certificaat voor Therapeutische Harpmuziek (IHTP).

Sophie nam deel aan verschillende concoursen; o.a. de Maassluise Muziekweek, het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en Stichting Jong Muzikaal Talent Nederland. Masterclasses volgde zij o.a. bij Edward Witsenburg, Gwyneth Wentink, Elinor Bennet, Sivan Megan, Bart van Oort, Andrew Lawrence King, Imogen Barford en Charlotte Seale. Ook heeft ze verschillende Jazz harp workshops gevolgd bij Rosetty de Ruiter.
Sophie geeft concerten door het hele land, zowel harpsolo als met haar harp-fluit duo Sophie-Louise en met ensemble Merwede Trio. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en vindt het een uitdaging om in verschillende bezettingen te spelen.
Tijdens haar studie aan het conservatorium was ze jaren eerste harpiste van het Noord Hollands Jeugd Orkest en van Krashna Musika. Nu remplaceert ze regelmatig bij orkesten in Nederland.
Sophie geeft met veel enthousiasme harples aan jong en oud. Ze is als harpdocente verbonden aan Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda, Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein en aan de Bachschool in Soest. In Zoetermeer heeft ze een lespraktijk aan huis.


Louise Berendsen heeft in 2016 de Master of Music voltooid bij Aldo Baerten aan het Utrechts conservatorium. Bachelor of Music werd zij aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij de fluitiste Gudrun Bourel. Haar eerste docent was Peter Liebregt, bij wie zij op tienjarige leeftijd begon met haar fluitlessen. Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij William Bennet, Peter Lukas Graf, Matthias Ziegler, Michael Faust, Dieter Nanz, Wendela van Swol en Eva Amsler.
Louise verdiept zich in kamermuziek voor de meest uiteenlopende bezettingen en in zeer diverse stijlen. Met het harp-fluit duo Sophie-Louise geeft ze regelmatig concerten. Sinds 2017 vormt ze met harpiste Sophie van Dijk en saxofoniste Els van der Weij het Merwede Trio.


Programma: werken van onder meer Ravel, Chopin en Fauré
 

Zondagochtendconcerten

Zondag 10 november 2019
Van Swieten Society, triobezetting bestaande uit Heleen Hulst (viool), Diederik van Dijk (cello) en Bart van Oort (fortepiano)
Programma: werken van Haydn, Mozart en Beethoven

Zondag  8 december 2019
Willem Mook (luit)
Programma: ‘Het muzikale leven van Constantijn Huygens’

Zondag 12 januari 2020
The Hague String Trio, bestaande uit Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello)
Programma: werken van Beethoven, Kreisler en Strauss

Zondag 9 februari 2020
Trio C tot de Derde, bestaande uit Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet)
Programma: klezmer-, balkan- en zigeunermuziek

Zondag 8 maart 2020
Duo Sophie-Louise, bestaande uit Louise Berendsen (dwarsfluit) en Sophie van Dijk (harp)
Programma: werken van onder meer Ravel, Chopin en Fauré


Verdere informatie

De zondagochtend concerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur. Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen. Kaarten voor de concerten kosten  € 17,50 voor leden van de Vereniging Hofwijck, niet-leden betalen € 19,50 per concert. Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl

Huygens’ Hofwijck
Westeinde 2A
2275 AD Voorburg
070 387 2311
www.hofwijck.nl