Zondagochtend: college op Hofwijck

Vrienden worden?

Home > Zondagochtend: college op Hofwijck

Zondagochtend: college op Hofwijck

Hofwijck is een kleine buitenplaats met een groot verhaal. Op Hofwijck kijk je door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. Misschien hebt u dat wel eens gedaan als individuele bezoeker, met een audiotour of in het gevolg van een gids. Op zondag 14 november is er nóg een mogelijkheid: het zondagochtendcollege. Dat is een speciale ontvangst met koffie en thee waarna Bob Commerell, oud-geschiedenisleraar en al jarenlang gids op Hofwijck, u tijdens een college van een uur meeneemt in de opmerkelijke wereld waarin vader en zoon Huygens leefden.

Klassiek college
Bob Commerell is de ouderwets vertellende schoolmeester met de platen van Jetses …. Als geen ander weet hij door zijn bevlogenheid de sfeer én de essentie van de 17e eeuw over te brengen. Het college vindt plaats in de sfeervolle Pronkzaal, gewoon bij daglicht. Na afloop is het huis te bezichtigen, in aanwezigheid van de spreker. Het museumbezoek wordt op deze manier een heel informeel uitje.

Programma
Zondag 14 november

10.30 - 11.00 uur       
Inloop met koffie en thee in de Oudhollandse keuken

11.00 - 12.00 uur      
College in de Pronkzaal

12.00 uur                     
Mogelijkheid om het huis te bezichtigen, de spreker blijft aanwezig voor vragen

Aanmelden
De kaarten voor dit zondagochtendcollege kosten €5,- per persoon inclusief een kop koffie/thee, in combinatie met een geldig toegangsticket tot het museum (€6,- per persoon of gratis met een Museumkaart). Aanmelden kan via info@hofwijck.nl, o.v.v. Zondagochtendcollege datum en aantal personen, of door te bellen met 070 387 2311. Voor deze activiteit moet u in het bezit zijn van een Coronatoegangsbewijs.
Bij veel animo, zal er een tweede zondagochtendcollege worden georganiseerd op zondag 21 november.

Afbeelding [vrij van rechten]
Zondagochtendcollege op Huygens’ Hofwijck

Noot voor redacties: Neem voor meer informatie contact op met Karlien Ritter 06 187 198 09 of via e-mail: karlien.ritter@hofwijck.nl

 

Persbericht: 28 oktober 2021