Zondagochtend: college op Hofwijck

Zondagochtend: college op Hofwijck met Bob Commerell

Home > Zondagochtend: college op Hofwijck
22 maart
22 maart

Zondagochtend: college op Hofwijck

Geannuleerd Zondagochtend: college op Hofwijck met Bob Commerell

In verband met het Coronavirus is het zondagochtendcollege geannuleerd.

 

Hofwijck is een kleine buitenplaats met een groot verhaal. Op Hofwijck kijk je door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. Misschien hebt u dat wel eens gedaan als individuele bezoeker, met een audiotour of in het gevolg van een gids. Op zondag 1 maart en zondag 22 maart is er nóg een mogelijkheid: het zondagochtendcollege. Dat is een speciale ontvangst met koffie en thee waarna Bob Commerell, oud-geschiedenisleraar en al jarenlang gids op Hofwijck, u tijdens een college van een uur meeneemt in de opmerkelijke wereld waarin vader en zoon Huygens leefden.

Klassiek college

Tijdens het zondagochtendcollege wordt geen gebruik gemaakt van een flitsende powerpoint in een verduisterde ruimte. Integendeel, Bob Commerell is meer de ouderwets vertellende schoolmeester met de platen van Jetses …. Als geen ander weet hij door zijn bevlogenheid de sfeer én de essentie van de 17e eeuw over te brengen. Het college vindt plaats in de sfeervolle Pronkzaal, gewoon bij daglicht. Na afloop is het huis te bezichtigen, in aanwezigheid van de spreker. Het museumbezoek wordt op deze manier een heel informeel uitje.

Programma

Zondag 1 en zondag 22 maart

10.30 - 11.00 uur       
Inloop met koffie en  in de Oudhollandse keuken

11.00 – 12.00 uur      
College in de Pronkzaal

12.00 uur                      
Mogelijkheid om het huis te bezichtigen, de spreker blijft aanwezig voor vragen

Aanmelden

De kaarten voor dit zondagochtendcollege kosten €5,- per persoon inclusief een kop koffie/thee, in combinatie met een geldig toegangsticket tot het museum (€6,- per persoon of gratis met een Museumkaart). Aanmelden kan via info@hofwijck.nl, o.v.v. Zondagochtendcollege datum en aantal personen, of door te bellen met 070 387 2311.