Zondagochtend: college op Hofwijck

Vrienden worden?

Home > Zondagochtend: college op Hofwijck

Zondagochtend: college op Hofwijck

Zondagochtend: college op Hofwijck

Hofwijck is een kleine buitenplaats met een groot verhaal. Op Hofwijck kijk je door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. Misschien hebt u dat wel eens gedaan als individuele bezoeker, met een audiotour of in het gevolg van een gids. Vanaf zondag 3 maart is er nóg een mogelijkheid: het zondagochtendcollege. Dat is een speciale ontvangst met koffie en thee waarna Bob Commerell, oud-geschiedenisleraar en al jarenlang gids op Hofwijck, u tijdens een college van een uur meeneemt in de opmerkelijke wereld waarin vader en zoon Huygens leefden.

Klassiek college
Tijdens het zondagochtendcollege wordt geen gebruik gemaakt van een flitsende powerpoint in een verduisterde ruimte. Integendeel, Bob Commerell is meer de ouderwets vertellende schoolmeester met de platen van Jetses …. Als geen ander weet hij door zijn bevlogenheid de sfeer én de essentie van de 17e eeuw over te brengen. Het college vindt plaats in de sfeervolle Pronkzaal, gewoon bij daglicht. Na afloop is het huis te bezichtigen, in aanwezigheid van de spreker. Het museumbezoek wordt op deze manier een heel informeel uitje.

Programma Zondag 3 en zondag 10 maart

10.30 - 11.00 uur       
Inloop met koffie en  in de Oudhollandse keuken

11.00 – 12.00 uur      
College in de Pronkzaal

12.00 uur                   
Mogelijkheid om het huis te bezichtigen, de spreker blijft aanwezig voor vragen

Aanmelden
De kaarten voor dit zondagochtendcollege kosten € 7,50. Dat is inclusief koffie/thee en de bezichtiging van het museum achteraf.  Met een Museumkaart betaalt u slechts € 2,50.
Aanmelden kan via info@hofwijck.nl, of door te bellen met 070 387 2311.

Afbeelding [vrij van rechten]
Jan van Call, Het Plein in Den Haag met het Huygenshuis

Noot voor redacties:
Neem voor meer informatie contact op met Karlien Ritter (070) 386 1673 of via e-mail: karlien.ritter@hofwijck.nl of met Peter van der Ploeg (070) 387 2311 of via e-mail: peter.vanderploeg@hofwijck.nl
 

Persbericht: Voorburg, 16 februari 2019