Poëziefestival op Hofwijck

Winnaars 'Dichter op Hofwijck' bekend!

Home > Wat is er te zien? > 375 jaar huygens hofwijck > Poëziefestival op Hofwijck

Poëziefestival op Hofwijck

Poëziefestival op Hofwijck

Huygens’ Hofwijck staat in januari en februari in het teken van de poëzie. In het voetspoor van Constantijn Huygens, een van de grootste dichters die Nederland ooit heeft gehad, is de dichtkunst weer voor even het kloppend hart van de buitenplaats. De verkiezing van de Dichter op Hofwijck, een poëzieroute in het Huygenskwartier, ondernemers die voor de camera van Midvliet TV gedichten voordragen en drie feestelijke dichtavonden op Hofwijck  vormen de ingrediënten van dit kleinschalige Voorburgse poëziefestival.

Dichter op Hofwijck

De inzending voor de wedstrijd Dichter op Hofwijck is op 7 januari gesloten. Het aantal inzendingen is groot. De jury buigt zich nu over de samenstelling van een shortlist, die vanaf vrijdag 12 januari op Hofwijck zelf, op de website van Hofwijck én in de etalages van winkels in het Huygenskwartier te lezen zal zijn. Jacques van Herten van Midvliet TV zal de ondernemers in kwestie vragen om die gedichten, in hun winkel, voor zijn camera voor te dragen. Op woensdag 24 januari zullen de winnaars van de juryprijs én de publieksprijs tijdens een  feestelijke dichtavond op Hofwijck worden gehuldigd.

Dichtavonden

Voor Constantijn Huygens was Hofwijck de plek waar hij in alle rust met poëzie bezig kon zijn. In februari zullen dichters van naam op datzelfde Hofwijck een programma verzorgen waarbij de dichtkunst in haar verschillende gedaanten tot leven komt. Anton Korteweg, dichter en gedurende dertig jaar directeur van het Letterkundig Museum, bijt de spits af. De reeks zal worden afgesloten door een ‘mystery poet’ met wiens komst wij zeer verheugd  zijn.

Poëzie geeft kleur aan ons leven

Met deze stelling zou Constantijn Huygens het beslist eens zijn geweest. Daarom zullen de luiken van zijn huis gedurende het poëziefestival in januari en februari alle kleuren van de regenboog vertonen. Hofwijck is deze maanden gewoon geopend.

De dichter Constantijn Huygens

Constantijn Huygens, bouwheer en bewoner van de buitenplaats Hofwijck, is één van de bekendste dichters uit onze Gouden Eeuw. Hij schreef talloze heel verschillende gedichten: liefdesgedichten, gelegenheidsgedichten, vrolijke, droevige en spitsvondige gedichten. Het thema van de landelijke Poëzieweek 'Poëzie & theater’ past uitstekend bij Constantijn, die met ‘Trijntje Kornelis’ een van de grappigste toneelstukken van de Hollandse zeventiende eeuw schreef.

Aanmelden voor feestelijk dichtavond op 24 januari

Dat kan via secretariaat@hofwijck.nl, onder vermelding van naam en aantal kaarten. De toegang bedraagt € 7,50. Dat is inclusief een drankje achteraf. De avond begint om 20.00 uur.

Noot voor redacties:

Neem voor meer informatie contact op met Karlien Ritter (070) 386 1673 / karlien.ritter@hofwijck.nl of met Peter van der Ploeg 06 4861 1147 / peter.vanderploeg@hofwijck.nl

Persbericht

Voorburg, 8 januari 2018