Vaararrangement Beleef de Gouden Eeuw

Vrienden worden?

Home > Vaararrangement Beleef de Gouden Eeuw
26 april
26 april

Vaararrangement Beleef de Gouden Eeuw

Geannuleerd Vaararrangement Beleef de Gouden Eeuw

Den Haag is de stad van de Gouden Eeuw! Er is van deze historie nog veel te zien en te beleven, in de huizen van de roemruchte historische personen.

De huizen van Jan van Goyen, Jan Steen en Paulus Potter

Jan Steen zelf onthaalt de gasten en geeft een rondleiding in het Buitenmuseum. U ontdekt een ander huishouden van Jan Steen (1625-1679). Jan Steen vertelt over zichzelf en andere schilders, zoals Jan van Goyen en Paulus Potter, die in de panden van het museum woonden en werkten. Van Goyen, de landschapsschilder maakte hier honderden schilderijen en Jan Steen schilderde in dit interieur zijn schoonfamilie, de familie Van Goyen. De stijlkamers geven een goed beeld van de Gouden Eeuw in Den Haag.

De trekschuit, intercity van de Gouden Eeuw

Na een bezoek aan de panden varen we over de Vliet langs buitenhuizen met onderweg een oudhollandse lunch, op een nagebouwde 17de-eeuwse trekschuit.

Huygens’Hofwijck

De vaartocht brengt ons naar Huygens’ Hofwijck. Vanaf 1642 de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens, vader en zoon. Vader was diplomaat en secretaris van de stadhouders. De zoon was wereldberoemd wis- en natuurkundige: ontdekker dat Saturnus ringen heeft (en geen oren!), het slingeruurwerk en de eerste die vaststelde dat licht een golfbeweging was. 

In 45 minuten brengt de schuit, de Hadrianus, de deelnemers terug vanuit  de lang vervlogen eeuw naar het hedendaagse startpunt.

Data:
26 april, 11 en 18 oktober en in overleg

Informatie:
11:00 - 12.15 uur: ontvangst in het Paulus Potterhuis, koffie & lekkernij en rondleiding door het Buitenmuseum
12:30 - 13.30 uur: Rondvaart over De Oude Vliet inclusief heerlijke Oud-Hollandse Lunch
13:30 - 14.15 uur: Rondleiding Huygens’ Hofwijck
14.15 - 15.00 uur: Terugvaart over De Oude Vliet 

Waar: 
Aanvang locatie: Paulus Potterhuis, Dunne Bierkade 17 Den Haag

Prijs:
lechts € 44,95 volwassenen, €22,50 kinderen

Boeken:
In voorgaande jaren een absoluut succes. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal tickets per tocht! Telefonisch boeken: (031)70 – 322 04 87  of via de website van de Ooievaart. 

Plaatsen gegarandeerd bij minimaal 15 boekers. Zie algemene voorwaarden (48 uur van tevoren geen annuleringen meer).