Tuinconcert 23 augustus

KLASSIEK IN HUYGENS' HOFWIJCK

Tuinconcert in samenwerking met Theater Ludens. Dit concert wordt in de buitenlucht uitgevoerd. Bij slecht weer wordt dit concert geannuleerd. Houd daarvoor de website van Theater Ludens in de gaten!

Dividivi3 
Donderdag 6 augustus 16.00 uur

Home > Tuinconcert 23 augustus
30 augustus
30 augustus

Tuinconcert 23 augustus

uitverkocht KLASSIEK IN HUYGENS' HOFWIJCK

Tuinconcert in samenwerking met Stichting Veur Klassiek. Dit concert wordt in de buitenlucht uitgevoerd. Bij slecht weer wordt dit concert geannuleerd. Houd daarvoor de website van Stichting Veur Klassiek in de gaten! --> Verplaatst naar zondag 30 augustus

Quatriola Ensemble (fluit, hobo, klarinet, fagot)
Zondag 30 augustus, 10.30 uur

Het Quatriola Ensemble brengt een interessant en gevarieerd klassiek programma met de unieke klanken van de vier houtblazers op hobo, klarinet, fluit en fagot.

Clara Alija Senra – Fagot
Clara werd geboren in het noorden van Spanje. Op zevenjarige leeftijd begon ze met lessen aan het Conservatorium en trad op met verschillende jeugdorkesten. Ze vervolgde haar studie in Granada en Den Haag en ontdekte haar interesse voor andere muziekstijlen naast klassiek, zoals flamenco en latin jazz.  Tijdens haar Bachelor Klassiek in Granada besloot ze verder te studeren op de afdeling Latin Jazz in het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In Nederland trad ze op met diverse orkesten waaronder het Bach Orkest en het Ricciotti Ensemble

Maria Rosaria della Ragione – Klarinet
Maria Rosaria Della Ragione werd geboren in Napels en haalde in Italië aan het conservatorium haar Bachelor en aan het Utrechts conservatorium onder leiding van Céleste Zewald haar Master of Music. Zij trad op tijdens het Grachten festival en werd in 2013 toegelaten tot de prestigieuze Accademia Musicale Chigiana in Siena (Italië) voor de zomer masterclass. Momenteel treedt ze op met haar twee ensembles en ze is docent in Nederland. 

Federico Forla – Hobo
Federico Forla begon zijn studie Hobo aan het Conservatorium in Turijn. Hij studeerde twee jaar aan de “Accademia dei Musici di Parma” bij C. Hartman, voordat hij naar Den Haag verhuisde. Daar behaalde hij zijn Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium.  Federico speelde samen met orkesten in diverse landen waaronder ook het Metropole Orkest en het Residentie Orkest. Hij trad op met dirigenten en solisten zoals Valerij Gergiev, Salvatore Accardo, Christoph Hartman en Enrico Pace. Een van de belangrijkste artistieke interesses van Federico is het verkennen van kamermuziek in al zijn vormen. 

Irene Ruipérez – fluit
Irene Ruipérez (Cuenca, Spanje) is klassiek opgeleid aan het Conservatorium "Victoria Eugenia" in Granada, Spanje en aan het  Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jeroen Bron. Haar opleiding omvat ook een diploma Muziekpedagogiek (SP), Master Muziekonderwijs (NL) en Sonologie (NL). De afgelopen jaren soleerde ze bij het Andalucía Youth Orchestra, het Orchestra of the University of Granada en het Academic Orchestra of Granada. Zij speelt in verschillende ensembles, in een breed scala aan stijlen zoals klassiek, hedendaags, folk en vrije improvisatie. En zij combineert haar muziekproject met haar werk als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

PROGRAMMA

J. Ibert - Deux Movement 

Andrey Rubtsov - Bagatelle N 1 

J. Francaix - Quatuor  

I. ALbeniz - Capricho catalan en Tango 

E. Bozza - Trois pieces pour une musique de nuit 

G. Gerswhin - Rialto Ripples 

G. Bizet - Delen uit de opera Carmen 

 

Tickets Uitverkocht

Zondag 30 augustus 2020
Tuin van Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a, Voorburg
Toegang: €10,00 (Kaarten alleen verkrijgbaar via Stichting Veur Klassiek)
Aanvang 10.30 uur (tot plm. 11.30 uur)


Dit concert wordt in de buitenlucht uitgevoerd. Bij slecht weer wordt dit concert verplaatst, dan wel geannuleerd. Houd daarvoor de website van Stichting Veur Klassiek in de gaten!