Stemmen voor publieksprijs Dichter op Hofwijck

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar in het kader van de landelijke Poëzieweek voor de achtste keer de succesvolle dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck. Iedereen die van dichten houdt kan daaraan meedoen, jong, oud, professional of enthousiast amateur. Het thema van de Poëzieweek is ditmaal ‘De toekomst is nu’.

Stem nu op uw favoriete gedicht van de shortlist via dichter@hofwijck.nl

Home > Stemmen voor publieksprijs Dichter op Hofwijck

Stemmen voor publieksprijs Dichter op Hofwijck

De achtste editie van ‘Dichter op Hofwijck’ heeft een stroom aan inzendingen opgeleverd.  De termijn is inmiddels gesloten en de jury heeft een shortlist van de mooiste gedichten samengesteld. Deze shortlist zal vanaf woensdag 22 januari te lezen zijn op de website van Huygens’ Hofwijck én te lopen als Poëzieroute in het Huygenskwartier. De jury kiest een 1e  prijs en twee eervolle vermeldingen, terwijl iedereen kan stemmen voor de publiekprijs.  

Thema ‘De toekomst is nu’

Dichter op Hofwijck sluit ieder jaar qua thema aan bij de landelijke Poëzieweek. Dat thema is ditmaal 'De toekomst is nu'. Dit bleek voor veel dichters een vrij taai uitgangspunt te zijn, je moest van goede huize komen om hier iets poëtisch van te maken. Vanzelfsprekend kon men zich ook laten inspireren door de heren  Huygens of de buitenplaats Hofwijck.

Stemmen voor de publieksprijs

De gedichten op de shortlist zijn genummerd. Men kan stemmen door een email te sturen aan dichter@hofwijck.nl met het nummer van het gedicht naar keuze. Er kan worden gestemd tot en met vrijdag 31 januari.

Feestelijke Poëzieavond

De winnaars zullen worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke Poëzieavond op dinsdag 4 februari op Huygens’ Hofwijck, omlijst door korte lezingen en muziek. Aanmelden daarvoor kan via info@hofwijck.nl. De toegang bedraagt € 5, inclusief een drankje achteraf. Voor leden en vrijwilligers van de Vereniging Hofwijck is de toegang gratis.

U kunt hier de shortlist vinden.
 

Afbeelding [vrij van rechten]

Winterochtend aan de Vliet bij Huygens’ Hofwijck

Foto: Charles Groeneveld

Noot voor redacties: Neem voor meer informatie contact op met Karlien Ritter (070) 386 1673 of via e-mail: karlien.ritter@hofwijck.nl of met Peter van der Ploeg (070) 387 2311 of via e-mail: peter.vanderploeg@hofwijck.nl

 

Persbericht, Voorburg, 20 januari 2020