Nacht van de Vluchteling

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Nacht van de Vluchteling
Nacht van 15 en 16 juni
17 juni

Nacht van de Vluchteling

Nacht van de Vluchteling
In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies van het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Amersfoort en van Amsterdam naar Haarlem. Het is een bijzondere ervaring. Het startschot klinkt om precies 00:00 uur middernacht. Op zaterdag 15 juni zijn er op de vooravond ook routes van 10 en 20 kilometer in Rotterdam en Amsterdam.


Het doel?
Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Eerdere edities en bestedingen
In 2019 is het de tiende keer dat de Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd. Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. In 2018 is door de 5.200 lopers een bedrag van ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. Bekijk hier de opbrengsten en bestedingen van alle voorgaande edities.

Route Rotterdam - Den Haag
De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni. Het startschot klinkt stipt middernacht. De route begint bij de Maassilo en gaat al snel over de Erasmusbrug, in noordelijke richting naar de Kralingse Plas. Geniet hier van een uniek uitzicht op de skyline van Rotterdam. Je loopt verder via Berkel en Rodenrijs en Lansingerland, waar stad en groene uitzichten elkaar afwisselen. Via het centrum van Delft door naar Voorburg. Via de groene oase van het Haagse Bos, het Plein en het Binnenhof finish je op de Grote Markt.

Rustpunt 4 (op 33 km) - Huygens' Hofwijck
Deze bijzondere buitenplaats neemt je mee terug in de tijd. De tuin is het ontwerp van dichter Christiaan Huygens en heeft de vorm van het menselijk lichaam. Maak kennis met de drie vrolijke eenden, die je gezelschap houden tijdens je rustmoment. Een idyllische plek om even bij te komen! 
De lopers zullen naar verwachting tussen 5.30 - 9.30 uur Hofwijck aandoen.

Een steentje bijdragen, geef je dan op als vrijwilliger via https://www.nachtvandevluchteling.nl/help-als-vrijwilliger