Museumnacht Kids 2020

Vrienden worden?

Home > Museumnacht Kids 2020

Museumnacht Kids 2020

UPDATE MUSEUMNACHT KIDS 2020:

We moeten jullie helaas vertellen dat Museumnacht Kids Den Haag aanstaande zaterdag niet doorgaat wegens het COVID-19 (Coronavirus).

Wij verzoeken iedereen die een ticket of polsbandje heeft, deze goed te bewaren. Op een later moment zullen we besluiten of Museumnacht Kids alsnog op een andere datum dit jaar kan worden gehouden. Wij houden jullie op de hoogte.

Team Museumnacht Kids Den Haag

 

Museumnacht Kids

‘S avonds….. als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse en Voorburgse musea speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers. Op zaterdag 14 maart tussen 17.00 en 22.00 uur is er een speciaal programma vol toffe activiteiten in het thema ‘Op expeditie’. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Museumnacht Kids is veel meer dan in het donker een bezoekje brengen aan het museum. Er is enorm veel leuks te zien en te doen, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Workshops, schminken, speurtochten en meer. Gebruik je fantasie en ontdek het tijdens de Museumnacht Kids!

Maandag 13 januari om 12.00 uur gaat de kaartverkoop van start op de website van de Museumnacht Kids. www.museumnachtkids.nl Zorg dat je er snel bij bent!Museumnacht Huygens’ Hofwijck: Op Expeditie met Constantijn en Christiaan Huygens

Lang geleden, in de Gouden Eeuw, ging men op vele expedities en ontdekkingstochten. Zo ook vader Constantijn en zoon Christiaan Huygens. Constantijn maakte vele reizen door Europa, de mooiste plek was Venetië, vol pracht en praal. Op Hofwijck kwam vader Constantijn tot rust na zijn drukke werk en heeft hij heel wat schatten verzameld op zijn buiten.

Zoon Christiaan was een echte wetenschapper. Hij keek graag naar de hemel, sterren en planeten. Ontdek voor één nacht zelf de planeten en bewandel het planetenpad. Op het voorplein staan enkele telescopen van de Sterrenwacht Rijswijk en bij helder weer kun je zelf kijken naar de sterren. Doe mee met het navigatiespel en reken uit waar we op de wereld zijn of sluit aan bij de workshops in de Oudhollandse Keuken. Daar maak je een Sterrenkijker en kun je je naam schrijven tussen de sterren. Vader en zoon Huygens zijn zelf natuurlijk ook van de partij, zij missen de Museumnacht Kids voor geen goud!Programma Huygens’ Hofwijck

Planetenpad – Doorlopend 9-12 jaar
We gaan op expeditie door het zonnestelsel in de tuin van Hofwijck en vormen een planetenpad. In tweetallen krijgen de kinderen een planeetmodel dat op de juiste plaats in de ruimte moet komen. In het echt zijn sommige planeten ook overdag te zien, dus ze gaan zelf hun planeet in het “zon”licht zetten.Sterrenkijker Workshop – Doorlopend 4-8 jaar
Maak net als Christiaan Huygens een sterrenkijker in de Oudhollandse Keuken. We plakken, knippen en knutselen er op los. Met twee toiletrolletjes maak je een kijker en deze versier je met de mooiste stickers van planeten, sterren en meer.

Schrijven tussen de sterren – Doorlopend 4-8 jaar
Schrijf jouw naam tussen de sterren! Verbind op jouw versierde hemelblad de sterren met elkaar en ze vormen de letters van jouw naam.

Ontdek de schatten van Constantijn Huygens – Doorlopend AL
Constantijn Huygens leefde lang geleden en is ontzettend oud geworden. In zijn lange leven heeft hij veel verzameld en dat kun je ontdekken in de museumzaal op zijn buitenplaats Hofwijck. Bekijk de schilderijen, boeken en meer en ontdek zijn meest dierbare schatten.  

Ontmoet Constantijn en Christiaan Huygens – Doorlopend AL
Ontmoet de bouwheer van Hofwijck: Constantijn Huygens. Hij zal je alles vertellen over zijn reizen, schatten en de buitenplaats in de Pronkzaal van het museum. Zoon Christiaan Huygens is ook weer van de partij, hij geeft uitleg over zijn uitvindingen en ontdekkingen, maar toont vooral zijn liefde voor de hemel.

Ontdek de zolder van Christiaan Huygens – Doorlopend AL
Op de zolder van Hofwijck vind je enkele uitvindingen van Christiaan Huygens. Zoals de Toverlantaarn, de koetsveringen, de knikkerbaan en meer. Ontdek het zelf!

Navigatiespel - Doorlopend 9-12 jaar
We gaan op expeditie over de oceanen en proberen met behulp van de poolster en de zeeklok uit te zoeken waar op de wereld we ons bevinden. Daarvoor moet je een heel makkelijk rekensommetje maken net zoals de ontdekkingsreizigers van toen hebben gedaan. Daarbij krijg je hulp van de Sterrenwacht Rijswijk en Christiaan Huygens!