Museumnacht Kids 2019

Vrienden worden?

Home > Museumnacht Kids 2019
16 maart
17 maart

Museumnacht Kids 2019

Museumnacht Kids

‘S avonds….. als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse en Voorburgse musea speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers. Op zaterdag 16 maart tussen 17.00 en 22.00 uur is er een speciaal programma vol toffe activiteiten in het thema ‘Fantasie’. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Museumnacht Kids is veel meer dan in het donker een bezoekje brengen aan het museum. Er is enorm veel leuks te zien en te doen, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Maak je eigen kunstwerk, ga speurend op onderzoek uit, en waag een dansje tussen de schilderijen. Gebruik je fantasie en ontdek tijdens Museumnacht Kids!

Tickets zijn helaas al helemaal uitverkocht!

Museumnacht Kids op Hofwijck

Met een beetje fantasie gaan we terug in de tijd, naar de zeventiende eeuw, waar vader Constantijn Huygens en zoon Christiaan Huygens nog leefden op Hofwijck!

Constantijn schreef de mooiste gedichten en muziekstukken op zijn zelf ontworpen buitenplaats. Maak kennis met Constantijn en ga helemaal in stijl op de foto.  

Hofwijck liet de fantasie van genie wetenschapper Christiaan Huygens prikkelen en dat is te ontdekken tijden de Museumnacht Kids. Teken met een spirograaf de mooiste vormen of ontwerp je eigen toverlantaarnplaatje in de Oudhollandse Keuken.
Doe de speurtocht op de museale verdieping en op zolder kun je de verschillende uitvindingen van Christiaan ontdekken. Doe proefjes met een slinger, een bal en een microscoop. Misschien komt Christiaan Huygens wel langs om jou te helpen!

Breng ook een bezoek aan de prachtig verlichte tuin en ontdek de sterren en sterrenbeelden!


Programma:

*Ontmoet Constantijn en Christiaan Huygens
Doorlopend – Alle Leeftijden

Ontmoet Constantijn Huygens, bouwheer van het prachtige kasteeltje Hofwijck, of zijn zoon Christiaan Huygens, de beroemde wetenchapper. Beide heren zijn aanwezig tijdens de Museumnacht Kids en kunnen je alles vertellen over Hofwijck, fantasie en aliens!

*Photobooth: Fantasie, aliens en heelal
Doorlopend – Alle leeftijden

Christiaan Huygens geloofde in het buitenaards leven en keek altijd met veel plezier naar de ruimte vanaf het zolderraam van Hofwijck. Kruip in de photobooth in de huid van zo’n buitenaards dier of alien en laat jezelf vereeuwigen op de foto! Liever in een ruimtepak of net als Christiaan en Constantijn in een zeventiende eeuwse outfit? Het kan allemaal!

*Tekenen: Toverlantaarnplaatjes en de spirograaf 
Doorlopend – Alle leeftijden

Christiaan Huygens was een genie en heeft vele uitvinden op zijn naam staan. Zo ook de toverlantaarn en de spirograaf. Ga in de Oudhollandse Keuken zelf creatief aan de slag en maak de mooiste tekeningen met een spirograaf of voor de toverlantaarn.

*Speurtocht: Geheimschrift
Doorlopend – 9-12

Ontdek en speur door de museumzalen en ontcijfer het geheimschrift. Constantijn moest soms gevaarlijke informatie doorspelen als secretaris van de stadhouders en dat deed hij in geheimschrift. Ben jij net zo slim als Constantijn? Test het zelf!

*Ontdekken, zien en geloven; proefjes op zolder
Doorlopend – 9-12

Microscopen, de ring rondom saturnus, koetsveringen en het Slingeruurwerk zijn enkele ontdekkingen van Christiaan Huygens. Zelf uitvogelen hoe dit allemaal werkt? Kom dan langs op zolder en ga zelf aan de slag met de proefjes.

*Tuinrondleidingen in het donker
Doorlopend – 9-12

Op de avond van de Museumnacht is de tuin weer sprookjesachtig aangelicht. Loop met één van de gidsen mee door de tuin en ontdek de donkerste en mooiste hoekjes. Het huis ligt er prachtig verlicht bij op het water en vergeet niet een bezoekje te brengen aan het grafje van hondje Geckie.

*Ontdek de sterren en jouw sterrenbeeld
17.00-19.30 – 9-12

Aan de hand van jouw sterrenbeeld en geboortedatum achterhalen hoe de sterrenhemel er uit zag tijdens jouw geboorte? Je ontdekt het in het Poortgebouw, waarbij we met een druk op de knop het aan jou kunnen laten zien!

*Fantasievolle verhalen (voorlezen)
17.30-17.40 | 18.30-18.40 | 19.30-19.40 | 20.30-20.40 – 4-8

Verhalen over de ruimte, Aliens, planeten en meer worden voorgelezen op zaal voor de allerkleinste. Verhalen vol fantasie en avontuur.

-

Tickets zijn helaas al helemaal uitverkocht!

-

Bezoek ook Museum Swaensteyn tijdens de Museumnacht Kids!