Museumnacht: In vuur en Vlam

Vrienden worden?

Home > Museumnacht: In vuur en Vlam

Museumnacht: In vuur en Vlam

Museumnacht 2018

In vuur en vlam is het thema van de Museumnacht 2018 in Den Haag en Voorburg. Op zaterdag 6 oktober tussen 20.00-01.00 openen musea en andere culturele instellingen de deuren speciaal voor jou! Met een ticket krijg je toegang tot deelnemende locaties en kun je genieten van een speciaal programma vol activiteiten. Tussen de locaties rijden de Museumnacht bussen waar je gratis gebruik van kunt maken en aan het eind van de avond kun je los gaan tijdens de Afterparty in Bleyenberg, Ook Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn en Molen De Vlieger in Voorburg doen weer mee. Met muziek, workshops, rondleidingen, lezingen en meer, belooft het een mooie avond te worden!

Programma Voorburgse deelnemers
Op Huygens’ Hofwijck is de tuin sprookjesachtig verlicht met haardvuren en fakkels. Ook de beelden van Eppe de Haan zijn aangelicht, een unieke kans om de monumentale marmeren beelden bij nacht te bekijken. Tijdens een rondleiding loop je met historische figuren door de donkerste plekjes van de tuin en word je bij het huis ontvangen door Constantijn Huygens. In het huis is er ook van alles te beleven, zo is er muziek van Jacqueline Edeling en is er een gewaagde lezing in de Pronkzaal. In de Oudhollandse Keuken kun je liefdesgedichten schrijven bij kaarslicht, terwijl de gedichten van Constantijn Huygens ook worden voorgedragen op zaal. Ook Christiaan Huygens is die avond aanwezig. We wanen ons tijdens de Museumnacht weer helemaal in de Gouden Eeuw.

Op 5 minuten loopafstand van Hofwijck ligt Museum Swaensteyn, waar we terug gaan naar The Roaring Twenties. Swing met ons mee op de muziek van Django Reinhardt, Sidney Bechet en Louis Armstrong. Muziekduo Albert Casán (gitaar) en Miguel Sucasas (saxophoon en clarinet) spelen de sterren van de hemel, het is bijna onmogelijk om niet te dansen op de muziek! Tijdens de dansworkshops van Beleef het Verleden kan je je dan ook helemaal uitleven op de muziek. De Charleston dans en de Lindy hop komen gedurende de avond meerdere malen voorbij. Breng daarnaast een bezoek aan de vaste collectie met een flitsrondleiding of bezoek de tentoonstelling De Gouden Eeuw van de Vliet. Geniet van een drankje aan de wijnbar, versier je eigen waaier tijdens de workshop of ga geheel verkleed in stijl op de foto in onze photobooth.

Stap daarna op de gratis Museumnacht bus richting Molen de Vlieger. Laat je hart sneller kloppen tijdens het miniconcert in een unieke omgeving. Via het bekende ‘Daar bij die molen’ en the Millers word je meegenomen naar 'the Windmills of your mind'. Kom genieten van de heerlijke muziek en pak dan gelijk een passievolle rondleiding door de molen mee!

Informatie Museumnacht
Kaarten voor de Museumnacht kosten €16,50 en kunnen via de website www.museumnachtdenhaag.nl worden gekocht. Het tijdschema van de avond is terug te vinden op de website van de Museumnacht en op de websites van de musea www.hofwijck.nl  en www.swaensteyn.nl.
Op het stationsplein Voorburg, voor Hofwijck, kunt u opstappen op de gratis pendelbus richting Molen de Vlieger of richting Den Haag en bent u binnen 10 minuten in de binnenstad om een van de andere deelnemende musea te bezoeken.
 

Over Huygens’ Hofwijck

Hofwijck is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit die tijd. De buitenplaats Hofwijck is in 1641 ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens zelf. De tuin heeft een uniek ontwerp in de vorm van het menselijk lichaam. Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woonde en werkte de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nl.

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Plaatsing foto Hofwijck onder vermelding van de naam van de fotograaf: Charles Groeneveld
Plaatsing foto Museum Swaensteyn o.v.v. Beleef het Verleden  fotograaf: Vera Bos
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Huygens’ Hofwijck karlien.ritter@hofwijck.nl (070-387 2311) en Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673)

Persbericht, Voorburg 27 september 2018