Maandag 12 februari Anton Korteweg op Hofwijck

Poëziefestival op Hofwijck

Poëziefestival op Hofwijck

Home > Maandag 12 februari Anton Korteweg op Hofwijck

Maandag 12 februari Anton Korteweg op Hofwijck

Duet voor twee heren en twee oeuvres

Op maandag 12 februari opent de bekende dichter Anton Korteweg het kleinschalige poëziefestival op Huygens’ Hofwijck. Zijn optreden heeft de vorm van een duet. Korteweg selecteert uit zijn omvangrijke oeuvre 25 gedichten. Zijn sparring partner voor die avond, Huygenskenner Ad Leerintveld, zoekt daar gedichten van Constantijn Huygens bij die in vorm of inhoud  aansluiten of juist niet. Zo ontstaat een spannend spel van inspiratie, waarin twee dichters en twee oeuvres elkaar ontmoeten.

Korteweg, die lange tijd directeur was van het Letterkundig Museum in Den Haag, heeft in de loop der jaren een omvangrijk oeuvre opgebouwd. In 2015 verscheen zijn verzameld werk tot nu toe, onder de titel ‘Ouderen zijn het gelukkigst’. Kortewegs gedichten zijn geliefd om de milde ironie waarmee het leven erin wordt bekeken. Ook bezit Korteweg de gave om grote zaken in alledaagse bewoordingen te vatten.

Ook Constantijn Huygens is een meester van het alledaagse, dat hij vaak in wonderschone en onvergetelijke regels weet te beschrijven. Zijn taal is niet hoogdravend of moraliserend, integendeel. Daarom is hij van al onze dichters uit de Gouden Eeuw veruit de meest aansprekende voor poëzieliefhebbers van nu.

Aanmelden voor deze poëzieavond

De avond vindt plaats op maandag 12 februari. Aanmelden kan via secretariaat@hofwijck.nl, onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten. De toegang bedraagt € 10,-. Dat is inclusief een drankje achteraf. De avond begint om 20.00 uur.

Noot voor redacties:

Neem voor meer informatie contact op met Karlien Ritter (070) 386 1673 / karlien.ritter@hofwijck.nl of met Peter van der Ploeg 06 4861 1147 / peter.vanderploeg@hofwijck.nl

Persbericht

Voorburg, 29 januari 2018