Kerst in het klein

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Kerst in het klein

Kerst in het klein

Kerst in het klein

7 december 2019 t/m 12 januari 2020        

In de donkere dagen rond Kerst presenteren Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn in het Huygenskwartier Voorburg traditiegetrouw een kersttentoonstelling. In Huygens’ Hofwijck tonen we dit jaar kleine kerststallen van over de gehele wereld, grotendeels afkomstig uit privécollecties en uit de collectie van het Stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag. We tonen honderden kerststallen van verschillende formaten, de één nog kleiner dan de ander, maar toch vol details. Hofwijck is daarnaast geheel in kerstsfeer, de tuin is feestelijk aangelicht en de kerstboom straalt in de Pronkzaal.


 
In Museum Swaensteyn staan we stil bij de traditie van Advent en de adventskalender. In de huidige tijd kent iedereen wel de adventskalender, maar waar staat de Adventsperiode voor? Wat gebeurde er op de vier zondagen voor kerst? En wat gebeurde er na Advent? In de expositie Advent: Aftellen naar Kerst geven we antwoord op deze vragen en tonen we verschillende (antieke) adventskalenders, kerststallen en meer.

De tentoonstellingen zijn voor jong en oud en in beide musea t/m zondag 12 januari 2020 te zien.

Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende lezingen, instaprondleidingen en workshops georganiseerd. Er is een randprogrammering voor jong en oud, zie de flyer voor het gehele programma in Museum Swaensteyn en Huygens' Hofwijck. Maak daarnaast tussen 13 en 29 december een wandeling door het Huygenskwartier, want de etalages zijn weer prachtig aangekleed en sluiten aan op het thema Advent: Aftellen naar Kerst.