Huygens Festival 2023

Vrienden worden?

Home > Huygens Festival 2023
23 september 2023
24 september

Huygens Festival 2023

Huygens Festival 2023

12.30-13.15u & 13.45-14.30u

Het Huygens Festival is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg en vindt plaats in het vierde weekend van september. Vier dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg. Op zaterdag 23 september vinden twee concerten plaats op Huygens' Hofwijck. Voor meer informatie, bezoek de website van Het Huygens Festival hier.  

Het programma 

Vinnola Vox: Rest Sweet Nymphs (12.30 - 13.15)

Reis mee door de muzikale tijd en ontdek de prachtige klanken van de Renaissance tot de vroege Barok!

Bij Huygens Thuis - Kat Carson (sopraan), Maciej Wierzcholowski (klavecimbel) (13:45-14:30)

Van binnen een gezellig huis - van buiten een kasteelHofwijck - het buitenhuis van Constantijn Huygens, de architectonische parel van Voorburg. Dit is de plek waar Huygens – uomo universale – in zijn vrije tijd woonde, voor zijn gezin zorgde, componeerde en schreef, rust vond. We willen u  graag uitnodigen in zijn huis,  zijn muziek laten horen en zijn levenspad verkennen. 

Kat Carson, sopraan gespecialiseerd in oude muziek en theater, zingt delen uit Constantijns Pathodia Sacra et Profana. Maciej Wierzcholowski, toetsenist - alumni van de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium Den Haag - zal haar begeleiden op klavecimbel, en de sfeer van het 17e-eeuwse huis neerzetten met muziek van Louis Couperin. Naast de muziek komen humor, filosofie, historische feiten en poëzie aan bod. Alles gepresenteerd in een unieke setting - als bij een huisbezoek, terug in de tijd van Constantijn Huygens.