Het Groene Podium 7

Het Groene Podium - Concert Robert Jan Stips & Marieke Brokamp zaterdag 28 augustus 21.00 uur

Robert Jan Stips & Marieke Brokamp

Naast alle andere bezigheden van Robert Jan Stips werkt hij al sinds 2014 samen met violiste Marieke Brokamp (o.a. Zeeuws Orkest en het TY strijkkwartet). Inmiddels trekken zij met een verrassend duo-programma door het land met een voor een piano-viool-duo ongebruikelijk spannend, superbreed repertoire wat alle grenzen tussen diverse muziekstijlen doet verbleken. 

Home > Het Groene Podium 7
19 augustus
20 augustus

Het Groene Podium 7

Het Groene Podium - Concert Trio C tot de derde 19 augustus 16.00 uur

Trio C tot de 3e 

bestaat uit Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet). Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen ze niet alleen mét elkaar maar ook náár elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Spelen doen ze overigens overal; verjaardagsfeesten en bruiloften, herdenkingsbijeenkomsten en begrafenissen, theaters, kerken, festivals, in cafés en straten over de hele wereld. 

Carel den Hertog (viool) studeerde aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Tilburg bij Jaring Walta, Johannes Leertouwer en Chris Duindam. In 2010 sloot hij zijn masterstudie cum laude af. Al tijdens zijn studie ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig musicus. Hij verdiepte zich als violist in de Oost-Europese volksmuziek. Met dit trio reisde hij veelvuldig naar de Balkan, Turkije, Iran, Pakistan en India. Daarnaast deed hij ervaring op in de authentieke uitvoeringspraktijk. ‘Gedreven, passioneel, vol vuur en overgave. Een allround musicus die de grenzen van het klassieke wereldje niet zozeer overschrijdt, maar simpelweg geen grenzen ziet. Ja, hij speelt in diverse klassieke orkesten en heeft zelfs zijn eigen strijkorkest opgericht. Voor óns is hij de favoriete violist’.  
 

Coos Lettink (accordeon) heeft z’n zaakjes goed op orde: elk optreden tot in de puntjes voorbereid en vingerfit. Op het podium de serieuze en strenge bewaker van de maat. Bewaart de rust in het trio. ‘Zitten wij dan na afloop van ons optreden volledig voldaan in een hoekje, ja dat is voor Coos het moment om z’n accordeon nog eens tevoorschijn te halen en voor de laatst overgebleven gasten het hele Nederlandstalige repertoire van 1900 tot nu de revue te laten passeren’. 

Caspar Terra (klarinet) is het creatieve brein. Niet alleen een begenadigd klarinettist – virtuoos, zowel in verstild ontroerend als in waanzinnig extatisch spel – maar ook de schepper van unieke ritmes, harmonieën en melodieën als huiscomponist van het trio. ‘Wij op accordeon en viool profiteren van zijn muzikale dadendrang en doen ook niets liever dan met toewijding en beste kunnen zijn composities te laten schitteren. Hoeveel jaar wij hem nu ook al kennen, hij blijft ons verrassen, zowel als vriend als ook in zijn onvoorspelbare klarinetsolo’s en verbluffende composities’. 

Concert

Donderdag 19 augustus 2021 16.00u
Locatie: Tuin van Huygens' Hofwijck 

Normaal  14,00
 
Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje!
 
-- kaartjes zijn alleen online te bestellen --

 

Slecht weer? Het is mogelijk dat de voorstelling wordt afgelast indien de omstandigheden het niet toelaten (harde wind, regen, guur weer). U ontvangt hierover uiterlijk 48 uur van tevoren bericht per email. U kunt de voorstelling dan tóch zien en horen. In samenwerking met onze mediapartner Omroep Midvliet wordt de voorstelling dezelfde dag, dezelfde tijd gestreamd, vanuit Huygens' Hofwijck zelf. U kunt de voorstelling op televisie bekijken (Midvliet is te zien op Ziggo kanaal 916 of KPN/XS4All kanaal 1189). Restitutie bij afgelasting is dus niet mogelijk.

 
De voorstellingen van Het Groene Podium worden gespeeld in de historische buitentuin van Hofwijck
Het Groene Podium is een initiatief van Theater LudensVeur Klassiek en Huygens' Hofwijck