Filmvertoning Constantijn ontdekt Rembrandt

Constantijn 'ontdekt' Rembrandt

‘Constantijn ontdekt Rembrandt’ in première

Home > Filmvertoning Constantijn ontdekt Rembrandt
30 juli
31 juli

Filmvertoning Constantijn ontdekt Rembrandt

VOL Exclusief voor museumkaarthouders: Filmvertoning Constantijn 'ontdekt' Rembrandt in PronkzaalDit jaar is Rembrandt van Rijn 350 jaar dood. Nog langer geleden 'ontdekte 'Constantijn Huygens Rembrandt. In de winter van 1629 bezocht hij de jonge schilder in diens Leidse atelier, schreef als eerste op hoe geniaal Rembrandts werk was en bezorgde hem in de jaren daarna opdrachten voor het Haagse hof. Tien jaar zou hun relatie duren. Jaren met hoogtepunten én ook wat gedoe en gezeur. Sporen van hun contacten zijn bewaard gebleven in de vorm van schilderijen en brieven. Ze zijn te vinden op plekken als het Mauritshuis, het Rembrandthuis, de Koninklijke Bibliotheek, het Koninklijk Huisarchief, de Alte Pinakothek in München en het Städel Museum in Frankfurt. In een film van 40 minuten komt deze bijzondere geschiedenis tot leven.
 
Speciaal voor Museumkaarthouders is er op 4 dagen een exclusieve filmvertoning in de Pronkzaal van Huygens’ Hofwijck, voorafgaand aan de opening van het museum. Met een inleiding van de conservator.
 

Dinsdag 9, 16 & 30 juli en donderdag 1 augustus
 
10.30 uur: inloop met gratis kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken
11.00 uur: inleiding & vertoning film in de Pronkzaal
11.50 uur: bezoek Hofwijck op eigen gelegenheid & audiotour
 

Museumkaart geldig

Dit arrangement, inclusief koffie/thee is kosteloos voor Museumkaarthouders met een geldige kaart. Graag aanmelden: info@hofwijck.nl met de datum waarop je wilt komen