Extra filmvertoning 'Met Constantijn Huygens naar Venetië. The Movie'

Met Constantijn Huygens naar Venetië. The Movie

Home > Extra filmvertoning 'Met Constantijn Huygens naar Venetië. The Movie'
29 december 2017
30 december

Extra filmvertoning 'Met Constantijn Huygens naar Venetië. The Movie'

Extra Filmvertoning: De film ‘Met Constantijn Huygens naar Venetië. The Movie’ die sinds 15 september wordt vertoond in de Oudhollandse keuken op Huygens’ Hofwijck trekt veel bezoekers. Ook de speciale voorstellingen op een groot scherm zijn steeds uitverkocht. Daarom worden beide verlengd tot en met de Kerstvakantie.

Ter gelegenheid van het 375-jarig bestaan van de buitenplaats van Constantijn Huygens is de reis die hij in 1620 maakte naar Venetië verfilmd. Peter van der Ploeg en Karlien Ritter stapten deze zomer in een Fiat 500 en reden naar Venetië, de route volgend die Huygens bijna vierhonderd jaar geleden nam. De reis voerde langs betoverende Duitse stadjes, over oude Alpenpassen, naar Verona, Vicenza, Padua en Venetië. We filmden op exclusieve locaties, zoals in het Teatro Olimpico in Vicenza en in Palladio’s nog steeds particulier bewoonde Villa Foscari. Jacques van Herten en Desi Goudman brachten de reis oogstrelend in beeld.

Boek een exclusieve voorstelling
Naast de doorlopende vertoning in de Oudhollandse keuken biedt Hofwijck ook een vertoning op groot scherm aan. Die vindt plaats in de Pronkzaal, en bestaat uit een arrangement waarbij u ook een kopje koffie of thee wordt geserveerd en een van de reizigers een inleiding houdt. Voor deze voorstelling dient u wel te reserveren.  

Tijdschema voorstelling
10.30 uur Inloop met kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken
11.00 uur Inleiding & vertoning film in de Pronkzaal
11.50 uur Bezoek Hofwijck op eigen gelegenheid & audiotour

Data voorstelling
Woensdag 22 november
zaterdag 9 december
woensdag 13 december
woensdag 27 december
donderdag 28 december
vrijdag 29 december

Dit arrangement (inclusief 1 kopje koffie/thee & toegang tot het museum) is gratis voor Museumkaarthouders. Anderen betalen de normale toegangsprijs van € 6.

Reserveren via info@hofwijck.nl