Expositie Huygens' Hofwijck bij AVROTROS

Helaine Blumenfeld OBE op Huygens' Hofwijck

‘Beauty is what helps us survive’

Home > Expositie Huygens' Hofwijck bij AVROTROS

Expositie Huygens' Hofwijck bij AVROTROS

In 2018 vervaardigde de Britse omroep SKY Art Channel een documentaire over Helaine Blumenfeld en haar oeuvre. De AVROTROS zendt deze documentaire uit op donderdag 17 oktober, om 23.05 uur, op NPO 2. In de reeks AVRO Close-Up. In deze indrukwekkende film wordt zij gevolgd tijdens haar werk in het Italiaanse Pietrasanta en in Cambridge. We zien haar onder andere tijdens de selectie van marmer, hoog in de bergen rondom Carrara, én op bezoek in het voormalige Parijse atelier van Ossip Zadkine, haar leermeester.

De buitenplaats Huygens’ Hofwijck, waar momenteel de eerste overzichtstentoonstelling van Blumenthal’s monumentale werk in Nederland te zien is, heeft om die reden besloten de tentoonstelling te verlengen tot en met zondag 3 november. Dit om van de landelijke aandacht nog zoveel mogelijk profijt te trekken.

Het museum is bijzonder verheugd dat het mogelijk bleek om de documentaire nog dit najaar uit te zenden. Peter van der Ploeg, directeur van Huygens’ Hofwijck: ‘We wisten natuurlijk dat SKY de film had gemaakt. En we zijn in nauw contact geweest met AVROTROS over de datum van uitzending. Dat die nu, met een kleine verlenging onzerzijds, nog tijdens de tentoonstelling plaatsvindt geeft een goed gevoel. We verwachten dat veel kijkers, enthousiast geworden door de film, toch nog even de reis naar Voorburg zullen ondernemen’.

 

Afbeeldingen [vrij van rechten]

Helaine Blumenfeld in haar atelier

Voor meer informatie of beeldmateriaal

Peter van der Ploeg, huygenshofwijck@gmail.com / M 06 4861 1147 of Karlien Ritter karlien.ritter@swaensteyn.nl / 070 386 1673
 

Persbericht, Voorburg 14 oktober 2019