Dichter op Hofwijck

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar in het kader van de landelijke Poëzieweek voor de zevende keer de succesvolle dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck. Iedereen die van dichten houdt kan daaraan meedoen, jong, oud, professional of enthousiast amateur. Het thema van de Poëzieweek is ditmaal ‘Vrijheid’, het motto is ‘Zonder handen, zonder tanden’.

Home > Dichter op Hofwijck

Dichter op Hofwijck

Winnaars Dichter op Hofwijck

-

Stemmen voor publieksprijs Dichter op Hofwijck

Dit jaar organiseert Huygens’ Hofwijck voor de zevende keer de dichtwedstrijd ‘Dichter op Hofwijck’. De inzendtermijn sloot op 15 januari, waarna de jury zich boog over de rijke schat aan inzendingen. Zij koos de twintig mooiste gedichten voor de shortlist. Deze is vanaf vandaag te lezen op de website van Hofwijck, www.hofwijck.nl. De jury kiest een 1e, 2e en 3e prijs, terwijl iedereen kan meedoen aan het bepalen van de winnaar van de publiekprijs.  

Thema ‘Vrijheid’
Dichter op Hofwijck sluit ieder jaar qua thema aan bij de landelijke Poëzieweek. Dat thema is ditmaal 'Vrijheid', het motto is 'Zonder handen, zonder tanden'. Vanzelfsprekend was ook de poëtische herleving van leden van de familie Huygens toegestaan. De gedichten die de shortlist hebben gehaald voldoen allemaal aan een van deze criteria, sommigen vrij letterlijk en anderen wat subtieler.

Stemmen voor de publieksprijs
De shortlist is hier te lezen. Ieder gedicht is genummerd, en men kan stemmen door een email te sturen aan dichter@hofwijck.nl met het nummer van het gedicht naar keuze. Er kan worden gestemd tot en met 31 januari.

Feestelijke Poëzieavond
De winnaars zullen door juryvoorzitter Ad Leerintveld worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke poëzieavond, omlijst door korte lezingen en muziek, op Huygens’ Hofwijck op dinsdag 5 februari. Aanmelden daarvoor kan via info@hofwijck.nl. De toegang bedraagt € 10, leden van de Vereniging Hofwijck € 5, inclusief een drankje achteraf.

Afbeelding [vrij van rechten]

Poëzie geeft kleur aan het leven

Noot voor redacties: Neem voor meer informatie contact op met Karlien Ritter (070) 386 1673 of via e-mail: karlien.ritter@hofwijck.nl of met Peter van der Ploeg (070) 387 2311 of via e-mail: peter.vanderploeg@hofwijck.nl

Persbericht, Voorburg, 22 januari 2019