Dichter op Hofwijck

Vrienden worden?

Home > Dichter op Hofwijck
26 januari
27 januari

Dichter op Hofwijck

Huygens’ Hofwijck organiseert poëziewedstrijd Dichter op Hofwijck - Eerste lustrum voor Dichter op Hofwijck

Huygens’ Hofwijck in Voorburg, de beroemde buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens, organiseert dit jaar voor de vijfde keer Dichter op Hofwijck: een dichtwedstrijd voor iedereen die van dichten houdt. Jong, oud, professional of enthousiast amateur, laat zich inspireren door het thema humor – het thema van de landelijke Poëzieweek - en stuurde een gedicht in. Het thema humor past overigens uitstekend bij dichter Constantijn Huygens. Hij was dol op het maken van grappige, humoristische en soms ondeugende puntdichtjes.

Winnaars Dichter op Hofwijck 2017

Eerste lustrum van Dichter op Hofwijck groot succes
De vijfde editie van Dichter op Hofwijck die Huygens’ Hofwijck dit jaar organiseert verloopt zeer succesvol. Tot 8 januari kon iedereen die zich een dichter voelt een of twee gedichten insturen. Het thema van de landelijke poëzieweek – humor – blijkt voor veel inzenders aanleiding te zijn geweest om eens flink uit te pakken. De deskundige jury onder voorzitterschap van Ad Leerintveld, voorzitter van de vereniging Huygens en conservator bij de Koninklijke Bibliotheek, heeft inmiddels alle gedichten beoordeeld en een shortlist van de beste gedichten opgesteld.

Poëzieroute in het Huygenskwartier
Vanaf 16 januari zal de shortlist te lezen zijn op de website van Huygens’ Hofwijck én te lopen als een poëzieroute in de Herenstraat in Voorburg. Twintig ondernemers hebben enthousiast toegezegd in hun etalage ruimte te bieden aan een gedicht. De gedichten op de website en in de poëzieroute zijn genummerd. Iedereen kan via een mailtje aan Huygens’ Hofwijck een stem uitbrengen op zijn of haar lievelingsgedicht. Het gedicht dat de meeste stemmen krijgt wint de publieksprijs.

Shortlist Gedichten Dichter op Hofwijck

Landelijke poëzieweek
Net als voorgaande jaren haakt Huygens’ Hofwijck met haar dichtwedstrijd aan bij de landelijke poëzieweek. Die wordt dit jaar gehouden van 26 januari tot en met 1 februari 2017. Op 26 januari om 20.00 uur is op Hofwijck de feestelijke poëzieavond. Dan worden de winnaars van Dichter op Hofwijck bekend gemaakt, zijn er veel gedichten te horen en klinkt er door Constantijn Huygens gecomponeerde muziek uit de Gouden Eeuw. Die avond zal ook onze burgemeester, de heer Klaas Tigelaar, aanwezig zijn. Hij maakt dit jaar deel uit van de jury en zal de prijzen uitreiken. Voor deze poëzieavond op Huygens’ Hofwijck zijn nog plaatsen beschikbaar. De entree bedraagt € 5, dat is inclusief een drankje na afloop. Reserveren kan via info@hofwijck.nl.

Wedstrijd- en juryreglement 'Dichter op Hofwijck' 2017

Neem voor meer informatie over de dichtwedstrijd contact op met Peter van der Ploeg, directeur Huygens’ Hofwijck: tel. (070) 387 23 11 of via peter.vanderploeg@hofwijck.nl of met Karlien Ritter via karlien.ritter@hofwijck.nl.