Dag van het Kasteel 2017

Dag van het Kasteel 2019

Workshops, rondleidingen, speurtochten, Oud Hollandse spelen en meer tijdens de Dag van het Kasteel op buitenplaats Huygens’ Hofwijck in Voorburg. Dit jaar is het thema “Over de Grens” en leer je alles over de reizen die Constantijn en Christiaan Huygens maakten. Op de feestelijke (Tweede Pinkster)dag  is het museum en de tuin geopend van 10.00-16.00 uur en is er voor jong en oud een hele hoop te beleven.

Home > Dag van het Kasteel 2017

Dag van het Kasteel 2017

Dag van het Kasteel 2017

Kom Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, langs op Huygens’ Hofwijck tijdens de Dag van het Kasteel en vier het 375-jarig jubileum van Huygens' Hofwijck! Een dag vol activiteiten, oude ambachten, Oudhollandse spellen en meer. Constantijn én Christiaan Huygens zullen de bezoekers persoonlijk ontvangen op Hofwijck.

Dit jaar is het 375 jaar geleden dat Constantijn Huygens zijn zelfontworpen buitenplaats Hofwijck feestelijk inwijdde en in gebruik nam. Ter gelegenheid van het jubileum organiseert Huygens’ Hofwijck dit jaar een reeks activiteiten rondom de viering, zoals concerten, lezingen, rondleidingen, workshops, familiemiddagen, presentaties en nieuwe arrangementen. Deze viering staat dit jaar centraal tijdens de Dag van het Kasteel en zullen Constantijn én zoon Christiaan Huygens de families verwelkomen op Hofwijck.

Huygens’ Hofwijck is tijdens de Dag van het Kasteel geopend van 10.00 - 16.00 uur en bezoekers krijgen toegang voor de helft van de prijs. Volwassenen betalen €3,- per persoon en kinderen vanaf 6 t/m 18 €1,50 per persoon, kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang. Alle activiteiten zijn gratis  en er zijn lekkere versnaperingen tegen kleine prijsjes.

Er zijn rondleidingen door huis en tuin en Oud Hollandse Spellen op het voorplein. Maak je eigen tol, sleutelhanger of teken een kasteel bij een van de kraampjes van de Oude Ambachten. Daarnaast kunnen kinderen zich laten schminken en in kostuum op de foto. Met de zeventiende eeuwse volksmuziek van de muziekgroep De Tarantella is het feest compleet!

Over Huygens’ Hofwijck

Hofwijck is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit die tijd. De buitenplaats Hofwijck is in 1641 ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens zelf. De tuin heeft een uniek ontwerp in de vorm van het menselijk lichaam. Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woonde en werkte de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nl.

 

Noot voor de redactie:
Plaatsing foto onder vermelding van de naam van de fotograaf: Michel Groen (Foto huis) en/of Charles Groeneveld (foto kinderen op zolder).
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Huygens’ Hofwijck karlien.ritter@hofwijck.nl (070-387 2311).

 


Voorburg, 19 mei 2017