Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel 2019

Workshops, rondleidingen, speurtochten, Oud Hollandse spelen en meer tijdens de Dag van het Kasteel op buitenplaats Huygens’ Hofwijck in Voorburg. Dit jaar is het thema “Over de Grens” en leer je alles over de reizen die Constantijn en Christiaan Huygens maakten. Op de feestelijke (Tweede Pinkster)dag  is het museum en de tuin geopend van 10.00-16.00 uur en is er voor jong en oud een hele hoop te beleven.

Home > Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel 2018

Workshops, rondleidingen, speurtochten, Oud Hollandse spelen en meer tijdens de Dag van het Kasteel op buitenplaats Huygens’ Hofwijck in Voorburg. Op de feestelijke (Tweede Pinkster)dag  is het museum en de tuin geopend van 10.00-16.00 uur, is er 50% korting op de entree en is er voor jong en oud een hele hoop te beleven.

Tijdens de rondleidingen en verhalen op zaal worden de verborgen verhalen van Hofwijck verteld. De speurtocht over hondje Geckie brengt je naar zijn favoriete plekjes in de tuin en tijdens het mini-college ontcijfer je het geheimschrift van Constantijn Huygens.
Op het Voorplein kun je bij de kramen een kroontje of schild versieren, een lekker stukje taart eten en meedoen aan Oudhollandse Spelen. Constantijn én Christiaan Huygens zijn beide aanwezig en ontvangen bezoekers in de Pronkzaal. Ga op de foto als prinses of ridder of versier een cupcake in de Oudhollandse Keuken.

Kindertheater Deep Deep speelt tussen 10.30-11.15 uur de voorstelling “Ik wil een ridder zijn!”. Prinses Eleonore en Prinses Salomé spelen hierin de hoofdrol. Salomé wilt eigenlijk liever een stoere ridder zijn dan een prinses en gaat aan de slag om de proeven te doorstaan. Zal het haar lukken om geridderd te worden? Na de voorstelling kan iedereen met de prinsessen op de foto’s en zullen zij in de middag de kinderen schminken. Kom langs en beleef een stralende dag op Hofwijck!

Over de Dag van het Kasteel

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. In de regio Zuid-Holland wordt deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met “Hollands Buiten”: een reeks landgoederen en buitenplaatsen tussen Hillegom en Den Haag. Deze Zuid-Hollandse deelname wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en Fonds 1818.

Over Huygens’ Hofwijck

Hofwijck is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit die tijd. De buitenplaats Hofwijck is in 1641 ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens zelf. De tuin heeft een uniek ontwerp in de vorm van het menselijk lichaam. Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woonde en werkte de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nl.

Noot voor de redactie:

Plaatsing foto onder vermelding van de naam van de fotograaf: Charles Groeneveld
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Huygens’ Hofwijck karlien.ritter@hofwijck.nl (070-387 2311)

 

Persbericht, 9 mei 2018