Dag van de Haagse Geschiedenis

Erfgoeddag 2019 ‘Schatten van de Gouden Eeuw’

Het is goud wat er blinkt tijdens de Erfgoeddag 2019! Thema van de Erfgoeddag is namelijk ‘Schatten van de Gouden Eeuw’. Komt u zaterdag 13 april ook naar deze feestelijke dag? Daarop is het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis te bezoeken. Ook vindt de opening van het vernieuwde sluisgebied in Leidschendam plaats. Die valt samen met de aftrap van het Watersportseizoen, hopelijk onder een gouden voorjaarszon.

Home > Dag van de Haagse Geschiedenis
13 april
14 april

Dag van de Haagse Geschiedenis

Dag van de Haagse Geschiedenis

Naast de Erfgoeddag Schatten van de Gouden Eeuw in Leidschendam Voorburg, wordt ook de Dag van de Haagse Geschiedenis in Den Haag georganiseerd. Huygens' Hofwijck sluit op beide evenementen aan in het kader van de Gouden Eeuw.

Al ruim 10 jaar organiseert het Haags Gemeentearchief de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van deze Dag is om alle inwoners van de stad bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenaars? Ook dit jaar werken vele erfgoed- en culturele instellingen en organisaties in Den Haag samen om dit doel te bereiken.

Zaterdag 13 april 2019 op het Plein in Den Haag. Er doen weer vele Haagse musea, erfgoedinstellingen zoals het Archeologie, Haags Gemeentearchief en Monumentenzorg, en historische vrijwilligersverenigingen mee, ook Hofwijck in Voorburg sluit aan. Iedere deelnemer aan de Dag van de Haagse Geschiedenis 2019 organiseert minstens één activiteit waar het publiek aan kan deelnemen. Denk hierbij aan stadswandelingen, lezingen, boottochten, rondritten en workshops voor volwassenen en voor kinderen. Het Plein is het festivalterrein. Het is gratis toegankelijk en veel activiteiten worden gratis aangeboden.

Programma Huygens' Hofwijck - gratis entree en activiteiten

11.00-16.00 uur
Stand 18 Plein Den Haag
11.00-12.00
Film “Constantijn ontdekt Rembrandt” met introductie Peter vd Ploeg
12.00-17.00
Openstelling Huygens’ Hofwijck met rondleidingen door huis en tuin
12.00-17.00
Tentoonstelling “Met het oog op Rembrandt – Simon Koene op Hofwijck”
12.00-16.00
Pendeldienst Stichting De Ooievaart richting Leidschendam (gratis)
12.00-15.30
Pendeldienst Haags Openbaar Vervoer Museum
Voorburg Station - Binnenstad Den Haag (€2,50 enkele rit, €4 retour)