29 mei - Dag van het Kasteel

Vrienden worden?

Home > 29 mei - Dag van het Kasteel

29 mei - Dag van het Kasteel

Bezoek Huygens' Hofwijck op de Dag van het Kasteel 

Ben jij ook nieuwsgierig hoe het leven er in Zuid-Holland op een buitenplaats, landgoed of een kasteel er vroeger uitzag? Of wil je weten hoe het er nu aan toe gaat in deze prachtige historische landschapstuinen, in die romantische torentjes of grote balzalen? Kom dan op 2e Pinksterdag, maandag 29 mei (10.00-16.00u), naar Huygens' HofwijckDe entree is €5,- euro voor volwassen en kinderen, of gratis met de museumkaart. 

Activiteiten

Op onze locatie worden deze dag veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo kan jij je kinderen laten schminken of naar de theatervoorstelling van DeepDeep 'Ik wil een ridder zijn!' (10.45-11.30u). Op het plein kan je verder de hele dag Oudhollandse spellen spelen, knutselen, gebakjes eten en Constantijn Huygens ontmoeten! Op zolder, waar ooit Christiaan Huygens aan het werk was, wordt gedemonstreerd hoe eencellige dieren gekweekt worden. Ook wordt een uitleg gegeven over Van Leeuwenhoek, de uitvinder van de microscoop waar Christiaan mee werkte. Kortom: een dag waar je bij wil zijn!

Neem je familie, vrienden en buurtgenoten mee

Pak je kans om dit erfgoed eens van dichtbij te bekijken en kom samen met je familie, vrienden en buurtgenoten kennismaken met ons interessante en soms verrassende verleden. Zuid-Holland is rijk aan kastelen, landgoederen en buitenplaatsen. Deze bevinden zich nagenoeg allemaal op één lijn tussen het Westland en Hillegom. Buiten deze Landgoederenzone liggen verspreid over de provincie nog een paar landgoederen en buitenplaatsen die meedoen aan de Dag van het Kasteel. Dit jaar kun je in Zuid-Holland maar liefst 22 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen bezoeken.