Zondagochtendconcert maart

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Zondagochtendconcert maart
11 maart
12 maart

Zondagochtendconcert maart

Zondagochtendconcert Duo Rosemont: Hilde van Ruymbeke (sopraan) en Elly van Munster (romantisch gitaar)

Duo Rosemont bestaat uit de sopraan Hilde Van Ruymbeke en gitariste Elly van Munster. Zij brengen Duitse en Italiaanse liederen uit de Weense vroeg-Romantiek -- begin 19e eeuw -- van Mauro Giuliani, Louis Spohr en Franz Schubert.

Wenen was een belangrijk cultureel centrum in die tijd. En een bij velen zeer geliefd instrument was de gitaar, zeker zo populair als de piano. De bekendste Weense liedcomponist was zondermeer Franz Schubert, geboren en getogen in Wenen. Zijn liederen zijn onnavolgbaar mooi. Beroemde gitaristen bewerkten zijn pianobegeleidingen al tijdens zijn leven voor gitaar.
Veel andere componisten trokken begin 19e eeuw naar Wenen vanwege de inspirerende omgeving, waaronder de Italiaanse componist en gitaarvirtuoos Mauro Giuliani en de Duitse violist en componist Louis Spohr.

De Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hilde is gespecialiseerd in muziek uit de vroege barok. Ze is regelmatig te horen op de Nederlandse kamermuziekpodia, als solist en met ensembles als La Primavera, Duo Rosemont en La Tulipe.
Hilde legt zich ook toe op 14e eeuwse muziek. Zo is zij met Ensemble Fortuna te horen op binnenlandse en buitenlandse podia.
Naast liederen met luit richt zij zich samen met Elly ook op vroeg-Romantisch repertoire, begeleid op gitaar.

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens behaalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit.
Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone).
Elly bespeelt een gitaar gebouwd door Martin de Witte (Den Haag 2012), naar een voorbeeld van de Weense gitaarbouwer Johann Stauffer uit ca. 1830.


Programma: ‘Auf dem wasser zu singen’ met werken van o.a. Franz Schubert, Maurio Giuliani en  Louis Spohr

Wanneer: 11 maart 2018

Locatie: Pronkzaal Huygens' Hofwijck, Westeinde 2a Voorburg

Tijd: 11 uur inloop met koffie/thee, 11.30-12.30 uur concert

Kosten: € 19,50 per persoon en voor Leden van de Vereniging Hofwijck of vrijwilligers van Hofwijck: €17,50 per persoon

Tickets kunt u van te voren bestellen via secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. "zondagochtendconcert maart"