Zondagochtendconcert december

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Zondagochtendconcert december
10 december
11 december

Zondagochtendconcert december

Zondagochtendconcert Huygens Duo: Leonore van Sloten (mezzosopraan) en Arjen Verhage (luit)

Het Huygens Duo vertolkt op sprankelende wijze de intieme sfeer van het 17de-eeuwse luitlied en combineert dit met een boeiende verhalende presentatie. In hun concerten nemen mezzosopraan Leonore van Sloten en luitist Arjen Verhage hun publiek mee terug in de tijd, naar de eeuw van Rembrandt. Arjen en Leonore leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hun liefde voor het luitlied en de vocale kamermuziek uit de 17de eeuw leidde al snel tot een hechte samenwerking. 

Leonore studeerde zang bij Udo Reinemann en werd na het voltooien van haar studie gecoacht door Marion van den Akker. Ook volgde ze diverse masterclasses, o.a. bij Jard van Nes, Françoise Pollet, Maarten Koningsberger en Rudolf Jansen.  Naast haar muzikale opleiding studeerde Leonore kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie de Nederlandse 17de eeuw. Als kunsthistorica is Leonore in deeltijd werkzaam als assistent-conservator bij Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Als zangeres vormt zij tevens een vast duo met pianiste Mignon Gotzsch, onder de naam Duo Thaleia. Ook is zij actief op het gebied van opera en oratorium.

Arjen studeerde in Amsterdam bij Fred Jacobs en in Basel, Zwitserland, bij de luitist Hopkinson Smith. In 2012 rondde hij zijn Masterstudie met goed gevolg af. Hij werkt als luitist op het internationale podium en is regelmatig te horen in samenwerking met vooraanstaande musici en gerenommeerde ensembles. Arjen heeft meegewerkt aan diverse opera's en oratoria en is ook actief op het gebied van de hedendaagse muziek.


Foto: Merlijn Doomernik
 

Programma: 'De Ster van Huygens’ met werken van o.a. Constantijn Huygens, Claudio Monteverdi en Nicolas Lanier

Wanneer: 10 december 2017

Locatie: Pronkzaal Huygens' Hofwijck, Westeinde 2a Voorburg

Tijd: 11 uur inloop met koffie/thee, 11.30-12.30 uur concert

Kosten: € 19,50 per persoon en voor Leden van de Vereniging Hofwijck of vrijwilligers van Hofwijck: €17,50 per persoon

Tickets kunt u van te voren bestellen via secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. "zondagochtendconcert december"