Nieuws

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word lid!

Home > Nieuws

Nieuws

Alle persberichten rondom Huygens' Hofwijck.

 

Hofwijck viert 375-jarig bestaan

In 2017 is het precies 375 jaar geleden dat Constantijn Huygens zijn buitenplaats Hofwijck in gebruik nam. Dat wordt dit najaar feestelijk gevierd met een vijftal evenementen. De officiële aftrap is op 15 september, met de première van de film Met Constantijn Huygens naar Venetië. The movie en de opening van de tentoonstelling De jaren 1913-1928.

Drie eeuwen Oranje in Voorburg

Huygens’ Hofwijck én Museum Swaensteyn bieden vanaf september een nieuw arrangement aan voor alle Oranjeliefhebbers: Drie eeuwen Oranje in Voorburg.

Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel

Kom Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, langs op Huygens’ Hofwijck tijdens de Dag van het Kasteel en vier het 375-jarig jubileum van Huygens' Hofwijck! Een dag vol activiteiten, oude ambachten, Oudhollandse spellen en meer. Constantijn én Christiaan Huygens zullen de bezoekers persoonlijk ontvangen op Hofwijck.

Activiteiten musea Erfgoeddag

Activiteiten Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck tijdens Erfgoeddag: Schatten aan de Vliet

Christiaanlezing door Leo Kouwenhoven

De wondere wereld van de quantum mechanica.
Christiaanlezing door Leo Kouwenhoven

Museumnacht Kids op Huygens’ Hofwijck en in Museum Swaensteyn

Ontmoet de helden van de Voorburgse musea

Huygens' Hofwijck viert 375-jarig bestaan

Vandaag precies 375 jaar geleden, op 12 februari 1642, toog een vrolijk gezelschap vanuit het centrum van Den Haag per koets naar Voorburg. Het bestond uit Constantijn Huygens, zijn vijf kinderen, familie en vrienden. Op deze winterse dag wijdden zij de zojuist voltooide buitenplaats feestelijk in.

Vereniging Hofwijck benoemt nieuwe voorzitter

Tijdens een buitengewone Algemene Ledenvergadering op 7 februari hebben de leden van de Vereniging Hofwijck de voordracht van een nieuwe voorzitter bekrachtigd. Dat is Harry Kortman, inwoner van onze gemeente, jurist en sinds ruim een jaar lid van het bestuur. Kortman volgt Ad Leerintveld op, die voorzitter was sinds 1997.

Winnaars Dichter op Hofwijck gehuldigd

Op donderdag 26 januari was het zover. De winnaars van de dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck werden bekendgemaakt en gehuldigd. De winnaars van de kinderwedstrijd ontvingen ’s middags hun oorkonde en prijs uit handen van Saskia Bruines, wethouder van Onderwijs.  De laureaten van de ‘grote’ wedstrijd waren ’s avonds aan de beurt.

Eerste lustrum van Dichter op Hofwijck groot succes

De vijfde editie van Dichter op Hofwijck die Huygens’ Hofwijck dit jaar organiseert verloopt zeer succesvol. Tot 8 januari kon iedereen die zich een dichter voelt een of twee gedichten insturen. Het thema van de landelijke poëzieweek – humor – blijkt voor veel inzenders aanleiding te zijn geweest om eens flink uit te pakken.

Pagina's