Museumnacht

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Museumnacht
21 oktober
22 oktober

Museumnacht

Museumnacht - Freak Like Me

Zaterdag 21 oktober doet Huygens' Hofwijck weer mee met de Haagse Museumnacht!

Rondleidingen in het donker: Huygens’ & Huygens are alive!
Doorlopend tussen 20.00-01.00 uur, laatste rondleiding start om 00.30 uur.
Rondleidingen duren ongeveer 30 minuten, per uur starten er om de 20 minuten een rondleiding.


De legende gaat dat de geesten van Constantijn en Christiaan Huygens na zonsondergang weer tot leven komen op Hofwijck. De buitenplaats is 375 jaar geleden ontworpen en in gebruik genomen door vader Constantijn Huygens. Na zijn dood woonde zoon Christiaan Huygens op Hofwijck en schreef hier alles wat hij wist over het heelal op in Kosmotheoros. De binding met Hofwijck was voor beide heren zo groot, dat als ze ergens zouden rondspoken, dit dé plek is. Ontdek het zelf tijdens de Museumnacht op Hofwijck en loop mee met de gids voor een rondleiding in het donker door tuin en huis. Sommige stukken zijn zo donker, dan je goed bij elkaar moet blijven. Nu maar hopen dat je geen geesten of andere freaks tegen komt… 


Met Constantijn Huygens naar Venetië: The Movie
20.00-20.45 uur, 21.00-21.45 uur, 22.00-22.45 uur, 23.00-23.45 uur en 00.00-00.45 uur.


Constantijn Huygens maakte in 1620, op 23-jarige leeftijd, een schitterende reis vanuit Den Haag naar Venetië, als secretaris van een Staats gezantschap onder leiding van de ambassadeur François van Aerssen. De gehele reis heeft Constantijn vastgelegd in een reisjournaal. Tijdens deze reis kwam Constantijn in aanraking met de Italiaanse kunst en cultuur die ten grondslag lagen voor zijn buitenplaats Hofwijck. Ter gelegenheid van het 375-jaar jubileum van de buitenplaats is er een gefilmde reconstructie van de reis gemaakt. Ga met ons mee naar Venetië en treed in de voetsporen van Constantijn Huygens.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het museum.
Op 3 minuut lopen afstand ligt Museum Swaensteyn, waar het programma doorgaat met rondleidingen, workshops, een voorstelling en een Freaky photobooth.
Vanaf het stationsplein stap je op de gratis bus richting Den Haag, waar je de avond nog bezoek kunt brengen aan vele andere musea.