Christiaanlezing; De wondere wereld van de quantum mechanica

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Christiaanlezing; De wondere wereld van de quantum mechanica
6 april
07 april

Christiaanlezing; De wondere wereld van de quantum mechanica

Huygens’ Hofwijck is verheugd dat een van Nederlands bekendste wetenschappers, prof. Leo Kouwenhoven, dit jaar de Christiaanlezing op Hofwijck zal geven. Kouwenhoven is natuurkundige. In 2007 ontving hij de prestigieuze Spinozapremie voor zijn grensverleggende en inspirerende onderzoek.

Vijf jaar later, in 2012, ontdekte een onderzoeksgroep van de TU Delft onder leiding  van Kouwenhoven de zogenoemde majorana-deeltjes. De publicatie hiervan in het tijdschrift Science leidde wereldwijd tot het besef dat hiermee de bouw van een kwantumcomputer, een razendsnelle computer met een radicaal andere structuur dan de huidige, mogelijk een stuk dichterbij is gekomen.

Leo Kouwenhoven begeeft zich met zijn onderzoek langs en over de grenzen van de natuurkunde zoals wij die ons vandaag de dag kunnen voorstellen. Daarmee handelt hij geheel in de geest van Christiaan Huygens, die ruim driehonderd jaar geleden ook op verbluffende wijze tot nieuwe inzichten kwam. In zijn lezing zal Kouwenhoven ons meenemen in de fascinerende ontwikkelingen van de quantum mechanica.

Programma:
19.30 - 20.00 uur inloop
20.00 - 21.00 uur Christiaanlezing: De wondere wereld van de quantum mechanica
21.00 - 21.30 uur napraten onder het genot van een drankje

 

Tickets:
€7,50 entree
Gratis voor leden, donateurs en vrijwilligers van de Vereniging Hofwijck.

 

Reserveren via secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. Christiaanlezing