AD Ooievaart arrangement

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > AD Ooievaart arrangement
24 oktober
25 oktober

AD Ooievaart arrangement

Ooievaart arrangement: Op 17, 18, 24 en 25 oktober organiseren we een bijzonder historisch arrangement.

Het programma

11.00 12.15 ontvangst Jan van Goyenhuis Dunne Bierkade 16a met koffie/koek en rondleiding Buitenmuseum
12.30 13.45 rondvaart over de Vliet inclusief Oud-Hollandse lunch (DH-V)
13.45 15.00 rondleiding Huygens’ Hofwijck
15.00 15.45 rondvaart over de Vliet (V-DH)

√ Welkom in de Gouden Eeuw! Ontvangst met koffie/thee en cake in de stijlkamers van het Jan van Goyenhuis, het woonhuis van de landschapsschilder Jan van Goyen. U wordt verwelkomt door de schoonzoon van Jan van Goyen, Jan Steen en zijn vrouw. Ingang Dunne Bierkade 16a.

√ De schilder en zijn vrouw geven een rondleiding door het woonhuis en atelier. Ook bij buurman Paulus Potter gaan we op bezoek. Steen vertelt over de schilders van de Gouden Eeuw, maar ook over de kunstenaars die hier in de negentiende eeuw gewerkt en gewoond hebben; Beroemde kunstenaars, zoals Bart van Hove, Johannes Bosboom en...Vincent van Gogh

√ Rondvaart met Oudhollandse lunch. De rondvaart voert ons langs de buitenhuizen aan de Vliet. U vaart met de ‘Hadrianus’, een boot die gebouwd is naar de tekeningen van de trekschuiten uit de Gouden Eeuw De boot is overdekt en verwarmd. 

√ Rondleiding in museum Huygens’ Hofwijck. Hofwijck is de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Het buiten is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit de Gouden Eeuw. De buitenplaats Hofwijck is ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens. In 1642, 375 jaar geleden, werd Hofwijck feestelijk ingewijd. Laat u verwelkomen door Constantijn of Christiaan Huygens en bezoek de tentoonstelling  'De Gouden Eeuw van de Vliet'.

√ Met de rondvaart over de Vliet komt u dicht bij uw beginpunt weer terug.